Volledig scherm
© Miranda van Houtum/BD

Twee jaar geleden geopende brede school in Vught Noord nu al te klein

VUGHT - Brede school Het Kwartier in Vught is amper twee jaar open en kampt nu al met ruimtegebrek.

De kinderen van de peuterspeelzaal (een tweede groep) maken gebruik van een ruimte die eigenlijk gereserveerd was om er ook echt te spelen. Aan het einde van het jaar worden naast de bijzonder vormgegeven school, die zo’n 9,4 miljoen euro kostte, vier tijdelijke schoolunits geplaatst.

Volgens onderwijswethouder Fons Potters heeft het ruimtegebrek van Het Kwartier vooral te maken met de explosieve groei van de nieuwe populaire openbare basisschool de Koningslinde én de gewijzigde bouwplannen in het Stadhouderspark.

Opening
Het Kwartier werd in september 2014 officieel geopend en biedt naast de Koningslinde ook onderdak aan de Rooms-katholieke basisschool het Molenven, Partou kinderopvang, stichting Peuterspeelzalen Vught, de turnafdeling van Prins Hendrik en Jeugd Aktief.

De vier tijdelijke schoolunits worden geplaatst tussen het schoolgebouw en het koepelgebouwtje. Twee lokalen worden meteen in gebruik genomen door de Koningslinde. Het streven is om de jongste kinderen op de begane grond te huisvesten.

Volgens Potters kan de brede school in ieder geval de komende jaren vooruit en biedt de plaatsing van de tijdelijke units tijd om na te denken over een structurele oplossing.

Lees woensdag meer over de populariteit van brede school Het Kwartier in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch.