Volledig scherm
© Thinkstock

Twee mannen na achtervolging opgepakt in Loosbroek vanwege inbraak in Veghel

VEGHEL/LOOSBROEK - Een 28-jarige man uit Uden en een 33-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats zijn donderdagmiddag opgepakt in Loosbroek in verband met een inbraak in Veghel. Dat meldt de politie.

Een ooggetuige zag donderdag rond 15.00 uur een voor hem onbekende auto de oprit van een woning aan de Huigenbosstraat in Veghel oprijden. De man vertrouwde de situatie niet en belde de politie. Op het moment dat agenten bij het huis aankwamen, was de auto weg. Wel zagen ze dat de achterdeur van het huis was opengebroken. Uit sporen bleek dat de woning was doorzocht.

Hoge snelheid
De politie kreeg goede informatie over in welke richting de auto was gereden. Niet lang daarna kwam een surveillanceauto het verdachte voertuig tegen op het Kantje in Nistelrode. De auto ging er met hoge snelheid vandoor. Ter hoogte van de Dorpsstraat in Loosbroek sloeg de auto met inbrekers een erf op. Daar probeerden de inzittenden te voet te vluchten.

De verdachten zijn na de aanhouding overgebracht naar het politiebureau. In de auto werden spullen gevonden die mogelijk zijn meegenomen uit het huis in Veghel. Het ging onder meer om elektronische goederen, zoals een televisie. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.