Volledig scherm
© Erik Haverhals/FPMB

Twee mannen opgepakt voor autobrand in Sprang-Capelle

* UPDATE 13.54 uur * SPRANG-CAPELLE – De politie heeft donderdagmorgen 2 mannen opgepakt omdat zij verdacht worden van brandstichting in Sprang-Capelle.

De bewoners van een huis aan de Ekster in Sprang-Capelle schrokken in de nacht van woensdag op donderdag wakker toen zij een bromfiets door de straat hoorden rijden. Dat gebeurde rond 03.00 uur. Toen ze naar buiten keken, zagen ze dat hun auto in brand stond. Het voertuig stond geparkeerd op de oprit.

Met een tuinslag hebben de bewoners de brand voor een groot deel kunnen blussen. De brandweer heeft het van ze overgenomen.

Controle
Onderweg naar de Ekster zagen agenten een bromfiets met daarop 2 personen. Ze hadden een gasbrander en een aansteker bij zich. Omdat verder nog niets over de brand bekend was, heeft de politie het tweetal na controle weer verder laten gaan.

Een getuige van de autobrand vertelde later dat 2 mogelijke daders op een bromfiets waren weggereden. Het tweetal is alsnog aangehouden voor brandstichting. De zaak wordt nog verder onderzocht.