Volledig scherm
Bert Ruijsch. © Roy Lazet

UDI'19 ronde verder na bekerthriller

NOORDWIJK - De voetballers van derdedivisionist UDI ‘19/Beter Bed hebben de eerste ronde van de strijd om de landelijke KNVB-beker overleefd. Op Sportpark Duinwetering in Noordwijk versloeg de ploeg van coach Bert Ruijsch de plaatselijke trots in een knotsgek duel na verlenging met 4-5. Nieuweling Marc Koot was met drie treffers goud waard voor de Udense formatie.

Tegen zaterdaghoofdklasser Noordwijk werd er heel wat veerkracht en energie gevraagd van de Udense voetballers. Die kwamen voor rust op 0-1 door een schitterende treffer van Marc Koot. Na de pauze leek het er na de gelijkmaker van Noordwijk (57ste minuut) toch op dat de bezoekers het binnen de negentig minuten gingen beslissen door een goal van Lars van Geelkerken in de 67ste minuut: 1-2. Noordwijk moest in de 74ste minuut namelijk ook nog eens met tien man verder na een rode kaart.

Koot scoort

Toch scoorde het drie minuten later de gelijkmaker. In de 86ste minuut dacht de van Helmond Sport overgekomen Marc Koot zijn ploeg alsnog binnen de reguliere speeltijd in veilige haven te schieten, maar vlak voor tijd kwam Noordwijk opnieuw langszij: 3-3.
Het werd dus twee keer een kwartier verlengen. In de tweede minuut zorgde Sam Wassenberg met een knappe kopbal voor 3-4. Zes minuten later tekende Marc Koot voor de 3-5, waarna Noordwijk vlot daarna weer 4-5 maakte. In de tweede helft van de verlenging was er volop gevaar voor beide doelen. Gescoord werd er echter niet meer, al werkte Lars van Geelkerken in de slotfase met het hoofd nog een bal van de doellijn, waarmee hij zijn ploeg behoedde voor het nemen van strafschoppen.

Rijnsburgse Boys
Volgende week woensdag wacht voor UDI ‘19 al meteen de tweede voorronde in de strijd om de KNVB-beker. Op het eigen veld in Uden is dan tweededivisionist Rijnsburgse Boys de tegenstander. Die wedstrijd begint om 20.00 uur.