Volledig scherm
Gestolen aanhanger met loader aangetroffen in Helvoirt. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Uit Waalwijk gestolen loader gedumpt in Helvoirt

HELVOIRT - Een uit Waalwijk gestolen loader is maandagochtend aangetroffen aan de Antoon Coolenstraat in Helvoirt. De dief werd achtervolgd door de politie en besloot de aanhanger met de gestolen loader in Helvoirt af te koppelen, waarna hij er weer vandoor ging.

Een politiehelikopter cirkelde enige tijd boven de omgeving van Helvoirt. De politie heeft de bestuurder van de auto nog niet te pakken.

De loader werd gebruikt bij werkzaamheden aan het fietspad in Waalwijk en werd in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen. De machine had een traceersysteem aan boord.

Traceren
Een werknemer van de rechtmatige eigenaar van de loader besloot maandag rond te gaan rijden in een poging de machine te traceren en zag de dief rondrijden met de loader op een aanhanger.

De werknemer schakelde de politie in en bleef de wagen met de gestolen loader volgen tot in Helvoirt. De dief had dat door en koppelde de aanhanger in Helvoirt af en haalde de nummerplaat weg. De aanhanger was beschadigd en hoorde oorspronkelijk niet bij de gestolen loader.

De loader is inmiddels opgehaald en weer terug naar zijn werkplaats bij het fietspad in Waalwijk. De aanhanger is door de politie in beslag genomen.