Volledig scherm
Douane en politie vielen het pand binnen. © Bart Meesters

Uitbater café Vught opgepakt voor wapenbezit, drugs en illegale prostitutie

* UPDATE 15.14 uur * VUGHT - Bij een inval in café Marcelino's aan de Helvoirtseweg in Vught hebben politie en douane in de nacht van dinsdag op woensdag de 53-jarige uitbater van de zaak opgepakt. Marcelino S. J. wordt verdacht van mensenhandel, gedwongen illegale prostitutie, het overtreden van de Opiumwet en de wet wapens en munitie.

Terwijl het café nog geopend was, vielen politie en douane rond 02.00 uur woensdagochtend binnen. Er waren op dat moment nog gasten in het café aanwezig. Die zijn ondervraagd.

Drugs
In het pand werden een vuurwapen, bijna 70 gram vermoedelijk cocaïne en 26 mdma-pillen aangetroffen. In de tuin stond een aanhanger met daarin vaten. Daarin zat ruim 500 liter vermoedelijk grondstof om speed mee te maken. Ook lag er apparatuur voor een drugslaboratorium. De brandweer werd opgeroepen om de vaten te controleren en is daarna vertrokken. Alle spullen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Bij het onderzoek waren in ieder geval politie, douane en de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) betrokken.

Cafébezoeker
Een 30-jarige man zonder bekend woonadres, die in het café was tijdens de inval, is opgepakt omdat hij vermoedelijk cocaïne bij zich had. Hij is woensdagmiddag weer vrijgelaten met een proces-verbaal.

Vergunning
De eigenaar van het café kreeg in 2012 zijn drank- en horecavergunning van de gemeente Vught na een juridische strijd. De voorzieningenrechter oordeelde destijds dat Vught de vergunning niet mocht weigeren op basis van een oud strafblad.

Burgemeester Van de Mortel van Vught heeft het laatste jaar herhaaldelijk woningen laten sluiten waarin drugs werd aangetroffen. Meestal ging het daarbij om een sluiting voor zes maanden. Of ook het pand aan de Helvoirtsweg, eigendom van een inwoonster van Vught, op grond van de Opiumwet op slot moet, is nog niet te zeggen, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten