Volledig scherm
Het café is door de brand verwoest. Ook de appartementen erboven hebben veel schade opgelopen. © Tom Vos/BD

Uitslaande brand bij Café-Zaal D'n Dijk in Ravenstein; brandweer blust nog in kelder (video)

* UPDATE 11.40 uur * RAVENSTEIN - Bij Café-Zaal D'n Dijk aan de Maasdijk in Ravenstein is in de nacht van donderdag op vrijdag een grote, uitslaande brand uitgebroken. De oorzaak is nog onbekend. Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft één persoon last van ademhalingsproblemen. De brandweer is nog bezig het vuur in de kelder te blussen.

De brand brak even voor 03.00 uur in de nacht uit. Het vuur greep snel om zich heen waardoor de brand werd opgeschaald naar zeer groot en er korpsen uit de hele regio, onder meer Lith, Nistelrode en Veghel werden opgeroepen. Naast de brandweerkorpsen en watertransport kwam er ook een ambulance en politie ter plaatse.

Omdat boven het café ook huurappartementen zitten, ging de brandweer op zoek naar de bewoners. Uiteindelijk zijn 2 bewoners uit pand zijn gehaald, van wie één persoon in de ambulance behandeld is voor ademhalingsproblemen. De brandweer was nog op zoek naar de andere 2 bewoners, maar later bleek dat zij niet thuis waren toen de brand uitbrak. Zij hebben zich inmiddels gemeld.

Schade
De brandweer is vermoedelijk nog de hele ochtend bezig met het nablussen van de smeulende resten. Het café, dat zit in een monumentaal gebouw dat in ongeveer 1880 gebouwd is, is van binnen verwoest. Ook de appartementen zouden zwartgeblakerd zijn. Over de oorzaak van de brand tast de brandweer nog in het duister. Mogelijk heeft het slechte weer een rol gespeeld.

Exploitant Hélène van Aarle reageerde verslagen op de brand. ,,We hadden het café net zo mooi op orde", vertelde zij. Volgens haar had ze juist sinds maart weer een volwaardige vergunning. Wel staat het pand te koop.

Volledig scherm
De brandweer is ook in de ochtend nog bezig met nablussen. © Tom Vos/BD
Volledig scherm
© Luud Groetelaars
Volledig scherm
De uitslaande brand in het café aan de Maasdijk in Ravenstein. © Marco van den Broek/Marco Fotografie
Bij Café-Zaal D'n Dijk aan de Maasdijk in Ravenstein is in de nacht van donderdag op vrijdag een grote, uitslaande brand uitgebroken. De oorzaak is nog onbekend.