Volledig scherm
De fluisterboot. © H.vd Roer

Vaarwandeltocht naar de eendenkooi in de Biesbosch

Vanwege het grote succes van eerdere tochten vanuit De Vissershang in Hank brengen we opnieuw een bezoek aan de Biesbosch. In september maken we een vaarwandeltocht met een fluisterboot door het Nationaal Park, waarbij we de eeuwenoude Eendenkooi Hofmansplaat bezoeken.

Bestel uw tickets

De Vissershang is een erkende Natuurpoort van de Biesbosch, zegt mede-eigenaar Franska Weterings. ,,Natuurpoorten zijn dé startpunten voor een prachtige fiets- of wandeltocht in de Brabantse natuur. Daar vind je een ruime parkeergelegenheid, een horecagelegenheid en informatie over het gebied en de verschillende routes.”

De Vissershang beleeft dan ook drukke tijden in deze zomer. ,,Nu zijn het toptijden. De Biesbosch trekt vele bezoekers. In het voorjaar hebben we een bevertocht gehouden voor de abonnees van Brabants Dagblad. Dat was een groot succes. Nu hebben we een nieuwe interessante route samengesteld.”

Milieuvriendelijk
Op 16 en 19 september zijn er vaarwandeltochten. ,,We vertrekken met een fluisterboot vanaf De Vissershang. De boten zijn vrijwel geruisloos en milieuvriendelijk. Ze worden aangedreven door zonne-energie. Met Biesbosch-gidsen van Staatsbosbeheer varen we langs een prachtige route naar de Sloot van Sint Jan.”

Bij de Brug van Sint Jan krijgen de deelnemers uitleg van de gidsen over de Liniecrossers die de verbinding in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog gebruikten als smokkelroute vanuit het zuiden naar het nog door de Duitsers bezette noorden.

Trekpleister
Daarna wandelen de deelnemers naar de Eendenkooi Hofmansplaat. ,,Dat is echt een toeristische trekpleister”, zegt Weterings. ,,Al eeuwen geleden werden eenden gevangen in de Biesbosch. De kooi is niet meer in gebruik, maar wordt nog wel in ere gehouden om te laten zien hoe dat vroeger werkte. Natuurlijk kunnen de deelnemers volop genieten van de flora en fauna in de Biesbosch tijdens de tocht.”

Na de excursie gaan de deelnemers weer met de boot terug naar De Vissershang. ,,Daar staat een uitgebreid lunchbuffet klaar. We hebben versgebakken bruinbrood van de lokale bakker Van Oers met allerlei soorten beleg, zoals heerlijke vers gesneden ham. Ook is er heerlijke verse soep en een snack. Dan kunnen de deelnemers nog lekker nagenieten.”

Meer informatie:
Locatie: Natuurpoort Vissershang, Vissershang 2 in Hank.
Data: 16 en 19 september
Aanvang 10.15 uur. Vertrek 10.30 uur. Programma duurt tot ca. 14.30 uur.

Inclusief: uitgebreid lunchbuffet.
Prijs per persoon: € 34,95


Bestel uw tickets

Volledig scherm
De eendenkooi. © H.vd Roer