Volledig scherm
Vrienden Mehmet Alp (l) en Romario Syaranamual (r) zullen elkaar zaterdagavond tijdens de Vughtse derby veelvuldig tegenkomen op het veld. © Roy Lazet

Van vrienden naar strijders op het voetbalveld in Vught

VUGHT - De afgelopen twee seizoenen vormden ze nog een tandem op de rechterflank bij Real Lunet in Vught, maar tegenwoordig zijn Romario Syaranamual (27) en Mehmet Alp (22) niet meer in hetzelfde shirt te zien. Syaranamual stapte over naar buurman Zwaluw en zaterdag vechten ze uit wie zich de beste van Vught mag noemen.

,,Het leuke is dat Mehmet en ik dan waarschijnlijk ook elkaars directe tegenstander zullen zijn", vertelt Syaranamual. Het deed hem toch wel pijn om Real Lunet deze zomer de rug toe te keren. ,,Er werd een aantal afspraken niet nagekomen, waardoor ik steeds minder aan spelen toekwam", zo luidt zijn verklaring.

Real Lunet moet winnen
De twee vrienden vinden allebei dat Real Lunet aan zijn stand verplicht is om de derby te winnen. ,,Hoewel Lunet dit seizoen al wat punten heeft verspeeld, loopt daar meer kwaliteit rond. Wij moeten ervoor zorgen dat we geen snelle tegengoal krijgen", weet Syaranamual, die stelt dat de derby onder de spelers van beide clubs niet echt leeft. ,,Dat heeft er onder andere mee te maken dat er bij Real Lunet wat meer jongens van buitenaf spelen", vult Alp aan. Ook hij kijkt uit naar de naderende strijd tussen beide Vughtse derdeklassers. ,,Als het moet, haal ik Romario gewoon onderuit hoor. Tijdens de wedstrijd zijn we even geen vrienden."