Volledig scherm
© Thinkstock

Vechtpartij Gilze mogelijk vervolg op eerder opstootje

GILZE - De vechtpartij op de kermis in Gilze van vrijdagavond was mogelijk een vervolg op een opstootje van afgelopen dinsdag. Dat bevestigt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk desgevraagd.

Vrijdagavond belaagde een groep van 25 jongens een andere groep die bij de botsautootjes zat. Van een jongen werd zijn jas afhandig gemaakt en er vielen ook klappen. Later die avond werd bij de Nerhoven een andere jongen geslagen en beroofd van zijn geld.

Voorbereiding
,,Wij sluiten dan ook niet uit dat het om een gerichte actie ging", zegt Van Hooijdonk over de schermutselingen op de kermis. ,,Zeker omdat een aantal verdachten bivakmutsen ophad en stokken bij zich had. Het slachtoffer van de beroving heeft ook een aantal jongens herkend van het voorval eerder die week. Dat eerste incident is blijkbaar in de kiem gesmoord, daar is het bij wat duwen en trekken gebleven. Wat er precies is gebeurd zijn we aan het uitzoeken. Er is toch wel iets van voorbereiding zichtbaar. En we sluiten ook niet uit dat meer mensen beroofd zijn. Opvallend is ook dat er hele jonge knaapjes bij betrokken zijn, twaalf, dertien jaar."

Arrestatie
Dat neemt volgens de woordvoerder niet weg dat straatroof dan wel openlijke geweldpleging serieuze strafbare feiten zijn, waarop ook gevangenisstraf staat. ,,Maar dan moeten wel we precies te weten komen wie wat gedaan heeft." Alle acht aangehouden verdachten zaten vandaag vroeg in de middag nog vast. Of de politie vanavond nog extra gaat surveilleren wil Van Hooijdonk eigenlijk niet zeggen. ,,Ik kan me niet voorstellen dat er nog meer zijn die solliciteren naar een arrestatie. Natuurlijk zullen we extra alert zijn."