Volledig scherm
Venhorst-aanvoerder Tom van den Boogaard (rechts) in duel met Gijs Huth (UOW'02). © Peter van Huijkelom

Venhorst degradeert naar derde klasse na nederlaag tegen UOW'02

VENHORST - Tweedeklasser Venhorst heeft zondagmiddag de nacompetitie afgesloten met een 1-2 nederlaag tegen UOW'02. Daardoor spelen de Limburgers volgend seizoen in de tweede klasse en degradeert Venhorst naar de derde klasse. Bij rust stond de thuisploeg nog op een 1-0 voorsprong.

De gasten uit Landgraaf zetten de tweedeklasser al snel onder druk. Binnen 3 minuten kreeg UOW'02 al 3 hoekschoppen en doelman Glenn Emonds moest binnen 10 minuten al 3 keer een puike redding verrichten. Gedurende het duel kwam Venhorst beter in de wedstrijd. Dat resulteerde 2 minuten voor rust in een voorsprong. Thijs van Sleeuwen kopte raak uit een vrije trap van aanvoerder Tom van de Boogaard: 1-0.

Na rust was die voorsprong al snel verdwenen. Rick Schmitz, de beste man van de wedstrijd, passeerde zijn tegenstander en gaf een goede voorzet, die werd binnen gekopt door Mitch Vandegard. Venhorst moest daarna komen, maar slaagde er nauwelijks in om kansen af te dwingen. UOW sloeg in de slotfase nog één keer toe, via invaller Ronald Geuskens: 1-2. Dat betekende degradatie voor Venhorst, dat na een seizoen dus weer terug is in de derde klasse.