Volledig scherm
© Menno Boon

Verwarde man draait gaskraan open in huis aan Noord-Besterdstraat Tilburg

TILBURG - Een verwarde man heeft woensdagavond voor consternatie gezorgd door de gaskraan open te draaien in een woning aan de Noord-Besterdstraat in Tilburg. Daarvoor bedreigde hij mannen met een mes.

Via een geopend raam werd contact gemaakt met de bewoner. Hij liet uiteindelijk twee agenten binnen. De man was onder invloed van drank en drugs, volgens de politie vanwege de problemen waarin hij verkeerde. Tijdens het gesprek werd duidelijk dat de gaskraan in de woning open stond. De agenten zijn direct met de verdachte naar buiten gegaan nadat ze de kraan dicht hadden gedraaid.

Na enige tijd was de gaslucht uit de woning en werd het gesprek binnen voortgezet. Toen de man even alleen in zijn woning was, deed hij de voordeur weer dicht en ging hij helemaal door het lint. Omdat er een mogelijkheid bestond dat hij de gaskraan weer open zou draaien en hij had aangegeven dat hij zichzelf iets aan wilde doen, werden de naastgelegen woningen direct ontruimd.

De omgeving werd afgezet en een specialist van de politie werd opgeroepen. Die maakte contact met de man en wist hem te bewegen zich zelf over te geven. De verdachte werd aangehouden voor bedreiging. Naast het strafrechtelijke traject, zal er ook hulp voor hem gezocht worden.