Volledig scherm
© Dolph Cantrijn

Video | 'Hier wordt enorm gerentenierd'

TILBURG - Prof. dr. Léon Hanssen is domweg gelukkig in Brabant. Hij was het niet meer in Amsterdam. Terug naar Limburg hoefde hij al helemaal niet meer, hoewel er zijn jeugd ligt en het moment dat hij werd geraakt door de geest van de tijd en er werd 'gedefinieerd', zoals hij dat zegt.

Brabant is meer dan prima, Eindhoven voorop. Vanwege de architectuur van de Philips-gebouwen in die stad, vanwege de dynamiek. Hij voelt zich goed tussen de Brabanders, die zo veel beschaafder zijn dan Amsterdammers, vertelt hij. En Bourgondischer. Want dat cliche klopt gewoon. 'Kijk naar de terrassen.' Hij had een Amerikaanse vriendinnetje die haar ogen niet kon geloven. 'Wat doen jullie hier, moeten jullie niet werken?' ,,'Nee', zei Leon, 'wij nemen een biertje, eten een stuk taart, roken een sigaar, wij zitten op het terras.' Hier wordt enorm gerentenierd.''

Maandag 16 januari in het Brabants Dagblad een interview met Leon Hanssen in de serie 'Ik ben Brabander'.

Prof. dr. Léon Hanssen is domweg gelukkig in Brabant. Hij was het niet meer in Amsterdam. Terug naar Limburg hoefde hij al helemaal niet meer, hoewel er zijn jeugd ligt en het moment dat hij werd geraakt door de geest van de tijd en er werd 'gedefinieerd', zoals hij dat zegt. Maandag een interview met Hanssen in het Brabants Dagblad.