Volledig scherm
Een omstander helpt een van de neergestoken Vughtenaren. © Chouftv

Videobeelden van steekpartij in Marokko: Vughtse wil zo snel mogelijk naar huis

CASABLANCA - De Vughtse vrouw (57) die dinsdag bij een moskee in Casablanca werd neergestoken wil zo snel mogelijk terug naar Nederland, net als haar twee kinderen. Op de Marokkaanse nieuwssite Ahdat zijn inmiddels beelden opgedoken van de steekpartij.

De vrouw, haar zoon (30) en dochter (27) zijn nog in het ziekenhuis, maar liggen geen van allen nog op de intensive care.

De burgemeester van Vught, Roderick van de Mortel, heeft dat van het ministerie van Buitenlandse Zaken vernomen. De drie raakten gewond toen na een bezoek aan de Hassan II-moskee ineens een man op hen afkwam en op ze in begon te steken.

De dader, volgens Marokkaanse media een verwarde 28-jarige man, werd direct gepakt. Een politieagent raakte daarbij gewond. Moeder en zoon komen beiden uit Vught, de dochter woont in Amsterdam. Burgemeester Van de Mortel laat via zijn woordvoerder weten dat hij ook contact heeft gehad met de familie van de slachtoffers, om zijn betrokkenheid uit te spreken en ondersteuning waar nodig aan te bieden.

Video
Op de videobeelden die werden gepubliceerd door 'Chouftv' op de Marokkaanse nieuwssite Ahdat is te zien dat de vrouw en haar kinderen na de steekpartij meteen hulp krijgen van omstanders. Ook is te zien dat de verdachte wordt afgevoerd.

Volledig scherm
De Hassan II moskee in Casablanca. © Stock.xchng