Volledig scherm
Het veer liep behoorlijke schade op. © FPMB Niek van Oost

Vier gewonden door aanvaring tussen schip en veerboot bij Werkendam

* UPDATE 9.58 UUR * WERKENDAM - Bij de aanvaring tussen de veerpont en een binnenvaartschip op de Merwede bij Werkendam zijn donderdagavond vier personen gewond geraakt. Twee daarvan, de kapitein van de veerboot en een passagier, zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

„De botsing vond even na half zeven plaats. De veerpont ligt nu aangemeerd in Werkendam”, aldus een woordvoerder. De pont onderhoudt de veerdienst tussen Gorinchem, Werkendam en Hardinxveld-Giessendam.

Na de aanvaring was het binnenvaartschip doorgevaren, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Naar het schip en de opvarenden werd donderdagavond gezocht. Inmiddels heeft Rijkswaterstaat het schip dat betrokken was gevonden en naar een veilige haven geleid. Waarom de schipper na de botsing is doorgevaren, wordt nog uitgezocht. Mogelijk heeft hij er niets van gemerkt.

Ziekenhuis
Op het moment van de aanvaring waren twee passagiers aan boord. Zij zijn uiteindelijk met de schrik vrij gekomen. Een van hen is nog even voor controle naar het ziekenhuis geweest, maar kon donderdagavond meteen weer naar huis. De schipper is in het ziekenhuis behandeld aan een been- en kinwond.

De veerboot liep flinke schade op, maar wist de Werkendamse oever te bereiken. Ook Rijkswaterstaat en de Dordtse reddingsboot Tjepke Ekkelboom werden gealarmeerd, maar inzet van de reddingsboot bleek niet nodig.

De pont moet gerepareerd worden en is voorlopig uit de vaart. Er is een calamiteitendienstregeling van kracht. Daardoor zijn er tijdelijk minder afvaarten.