Volledig scherm
© Menno Boon

Vijf aanhoudingen na ontvoering uit woning in Uden

UDEN - De politie heeft zondagmiddag en -avond vijf aanhoudingen verricht in verband met de ontvoering van een 20-jarige vrouw uit Nistelrode eerder op die dag. Een vrouw uit Heesch en vier Ossenaren zitten nog vast vanwege het onderzoek.

Rond 15.30 uur forceerde de groep de deur van een woning in Uden, waar de vrouw uit Nistelrode op dat moment was. Het slachtoffer zou daarbij geslagen zijn en daarna tegen haar wil uit het huis zijn meegenomen. Nadat de politie op de hoogte was gesteld van de ontvoering, achterhaalde zij dat de ontvoerders de jonge vrouw mee hadden genomen naar een woning in Nistelrode. Daar werd zij door de politie bevrijd.

Relatie
De aanleiding voor de ontvoering zou zijn dat het slachtoffer de relatie had verbroken. De ex, een 25-jarige Ossenaar, zou het het daar niet mee eens zijn.

De andere verdachten zijn nog twee mannen uit Oss van 28 en 29 jaar oud. Ook een vrouw uit Oss van 25 jaar oud en een vrouw uit Heesch van 19 jaar oud zijn aangehouden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.