Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Vijf aanhoudingen na vechtpartij bij jachthaven in Waspik

WASPIK - Een melding van een vechtpartij was vrijdagavond reden voor de politie om een kijkje te nemen bij Jachthaven Scharloo in Waspik. Daar aangekomen troffen de agenten een groep van vijf personen die het met elkaar aan de stok hadden. Alle mannen zijn aangehouden.

De politie kreeg rond 23.00 uur de melding van een vechtpartij bij de jachthaven aan de Scharlo in Waspik. Volgens de melder zou een van de vechtersbazen de anderen met twee messen bedreigen.

Toen de politieagenten bij de haven aankwamen, zagen ze een viertal mannen op de steiger staan. Een 65-jarige Tilburger had met een 53-jarige man uit het Belgische Ranst een woordenwisseling, waarvan de politie net op tijd kon voorkomen dat die op een vechtpartij zou uitlopen.

Zoon zwaait met messen
Terwijl de agenten de explosieve situatie in kaart probeerde te brengen bleef de 65-jarige Tilburger zich opgewonden gedragen. Hij werd daarop aangehouden omdat hij niet deed wat de politie van hem vroeg. Daarna troffen de agenten op een boot een 45-jarige man aan met een verwond gezicht en bebloed t-shirt. Hij bleek de zoon van de Tilburger en degene die met de twee messen zwaaide. Hij is aangehouden voor bedreiging.

Aanleiding
De 65-jarige Tilburger zou ruzie gehad hebben met de Belg, waarna de 45-jarige zoon met de messen verhaal ging halen. Daarbij zou de zoon zelf mishandeld zijn en gewond zijn geraakt, maar niet zodanig dat medisch hulp nodig was. De Belg en zijn metgezellen, een 39-jarige man uit Barendrecht en een 44-jarige man uit Haelen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging.