Volledig scherm
Een van de gebouwen op het terrein van De Kleine Aarde in Boxtel.

Voedseltuin Boxtel strijkt neer op Kleine Aarde

BOXTEL - Stichting Voedseltuin Boxtel heeft na een lange zoektocht onderdak gevonden. De tuin krijgt een plek op het terrein van De Kleine Aarde. Ze gaat daar samenwerken met Helicon Opleidingen, een van de partijen die nauw betrokken is bij de herontwikkeling van het toekomstige ecopark.

Met ingang van het nieuwe schooljaar in september gaat de samenwerking concrete vormen aannemen, laten beide partijen weten. Helicon stelt een inrichtings- en teeltplan op zodra de exacte afmetingen van de voedseltuin zijn bepaald. Er wordt in ieder geval gebruik gemaakt van de grote kas op het complex.
Later zullen leerlingen de vrijwilligers van de voedseltuin ook gaan helpen bij de werkzaamheden. Het is de bedoeling dat de tuin, waar groente en fruit wordt geteeld voor de Voedselbank Boxtel en omstreken, begin volgend jaar in bedrijf is.

Vervuild
Stichting Voedseltuin Boxtel dacht eerder een geschikte plek gevonden te hebben aan de Parallelweg Zuid in Boxtel. Voorbereidingen waren al in gang gezet toen in februari bleek dat de grond te vervuild was om groenten op te mogen kweken.