Volledig scherm
De goudvink © Vogelvereniging De Goudvink

Vogelclub De Goudvink Vught zoekt nieuw 'huisje'

VUGHT - Vogelvereniging De Goudvink is klaar met Herberg ’t Wapen van Cromvoirt en verlaat haar ‘thuishonk’.

Gerard van Bakel, voorzitter en penningmeester van de Vughtse Vogelvereniging, laat weten teleurgesteld te zijn in Theo Boeve, uitbater van de horecagelegenheid. Die deelde de vereniging onlangs mede per ongeluk een dubbele boeking te hebben gemaakt waardoor de jaarlijkse hoogtepunt van De Goudvink, Vogelshow ‘Het Gouden Ei’, niet door kon gaan.

„We snappen er helemaal niets van”, aldus Van Bakel. „We hebben vorig jaar al gemeld dat de tentoonstelling dit jaar op 21, 22, en 23 oktober zou plaatsvinden en dat diverse keren herhaald en gemaild." Van Bakel is blij te kunnen melden dat de vogelshow toch door kan gaan omdat Bas en Mark van der Bruggen spontaan hun groencentrum in Vught beschikbaar hebben gesteld.

Tentoonstelling
Vogelliefhebbers kunnen komend weekend zo’n 500 vogels bekijken variërend van kanariepieten tot grote parkieten en diverse tropische vogels. In totaal stellen 65 inzenders uit Nederland en België hun vogels tentoon. De tentoonstelling is zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 tot 16.30 uur te bezoeken aan de St. Michielsgestelseweg 5a in Vught. De toegang is gratis.

De actieve club, die vorig jaar het 50-jarig jubileum vierde, houdt regelmatig lezingen, vogelshows en clubavonden. Leden van de club helpen ook ieder jaar mee met de dierenkeuring van de Jeugdnatuurwacht Vught en verzorgen de vogels in Woonzorgcentrum Theresia en Huize Elisabeth.