Volledig scherm
Full moon festival

Volle maan, emmertjes drank & draaiende vrouwen

Di 11 jun: Voor wie deze zomer niet naar Thailand afreist: de befaamde 'Full Moon Party' vindt gewoon in Tilburg plaats. Emmertjes vol drank, een zandstrandje en oplichtende bodypaint in de Muzentuin. Met zes vrouwelijke dj's aan de knoppen.

door Bas Vermeer

Het is al weer de derde editie van het Full Moon Festival. Stonden er tijdens de eerste editie nog 500 mensen in de Muzentuin, de aankomende wordt er op 1500 bezoekers gemikt. Niet alleen maar op de Tilburgse studenten, maar ook die uit (onder meer) Den Bosch, Eindhoven en Maastricht.

Het is een festival 'voor mannen, door vrouwen', lacht voorzitter Fleur Kuijper. Nu ja, de doelgroep is 'iedereen' eigenlijk, maar achter de schermen werken zestig vrouwen van de Tilburgse studentenverenigingen Olof, Plato en Vidar samen. Het zijn de dames van de vrouwendisputen Sorriso, Amendus Amandus en Dionysos.

"We hebben als disputen altijd al een goede band gehad, we kwamen elkaar vaak tegen, zijn dezelfde types, het klikte. We dachten dat het wel vet zou zijn om samen iets te doen."

Dat werd dus het Full Moon Festival, als een 'leuk feestje' begonnen, maar inmiddels vrij professioneel bezig (zie ook de site). Ook de line up bestaat uit vrouwen: Illesnoise, Hellie Berry, Esther Duijn, Johanna Mercker, Miss Melera en Mirella Kroes komen draaien. Kuijper: "Omdat negentig procent van de dj-wereld uit mannen bestaat, leek ons dit wel bijzonder. Dat wil niet zeggen dat het een terugkerend iets wordt: alleen maar vrouwen die draaien."

Daarnaast is ook het goede doel 'vrouwelijk': van elk kaartje (6 euro) wordt een euro gedoneerd aan Plan de campagne ‘Because I am a Girl’. Een stichting die zich inzet voor betere levensomstandigheden en toekomstkansen voor meisjes in ontwikkelingslanden.

Het festival wordt op zaterdag 29 juni gehouden, start om 15 uur en duurt tot middernacht. En ja: dan hebben ze wel concurrentie van Mundial. "Maar we hebben een vaste clan bezoekers en al het vertrouwen er in dat we weer iets moois neerzetten."