Volledig scherm
Er waren veel klusjes te doen bij het schip Makke Beer III van Zeeverkennersgroep Sint Joris. © Fiona Waddell

Vrijwillig, met een beetje druk, klussen bij Zeeverkennersgroep Sint Joris (video)

DEN BOSCH - Eind april moet het schip de Makke Beer III van Zeeverkennersgroep Sint Joris het ruime sop weer trotseren. Maar voordat het schip de Ertveldplas op kan moet er nog van alles aan worden opgeknapt.

door HalloWeekend

Zaterdag 21 maart is het de dag van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Een mooie dag om hulp in te schakelen voor alle klusjes. En er zijn veel klusjes. De dekranden moeten worden geschuurd en geschilderd, de toiletten en de keuken hebben een grondige schoonmaakbeurt nodig, een lekkende leiding van de wasbak moet worden gedicht en er moet hout worden gezaagd om te stoken.

Hoewel NLdoet bedoeld is om het imago van het vrijwilligerswerk op te krikken, bleven de echte vrijwilligers uit bij Sint Joris. Dan maar de ouders om hulp vragen. “Ik vind het wel leuk om de vereniging te helpen, maar het wordt als ouder ook van je verwacht. Het wordt eigenlijk expliciet gevraagd”, vertelt Inge Vissehedijk. “Maar dat hoort ook zo, dat je als ouder meehelpt”, voegt Joost van den Elshout eraan toe.

De ouders krijgen tijdens de klusdag niet alles af. Maar de zeeverkenners werken iedere zaterdag zelf ook hard aan al het achterstallige onderhoud. In de zomer wordt nog een extra klusdag georganiseerd. In de video is te zien hoe hard iedereen werkt aan het clubhuis en de Makke Beer III.

Bekijk meer weekendtips op bd.nl/halloweekend.

Volledig scherm
Voordat de dekrand van Makke Beer III in de verf kan, moet er eerst worden geschuurd. © Fiona Waddell
Volledig scherm
De jongste kinderen waren alles schoon aan het vegen, zelfs de trailerhelling. © Fiona Waddell