Volledig scherm
© Domien van der Meijden/BD

Vughtenaren reageren overwegend positief op nieuwe 'spoorregeling'

VUGHT - De eerste reacties van Vughtse spoorgedupeerden op de aangekondigde aankoopregeling van woningen door de gemeente Vught, zijn positief. Dat meldt een gemeentewoordvoerder. Omdat er nog geen honderd procent zekerheid is, zijn er echter ook nog zorgen.

Hans Togtema van de actiegroep Samen Voor Vught hoort andere geluiden. Volgens hem zijn gedupeerde spoorbewoners helemaal niet zo positief over de aankoopregeling.

In december buigt de gemeenteraad zich over de eind september gepresenteerde aankoopregeling die deel uit maakt van een pakket aan maatregelen dat de ‘Vughtse Regeling’ wordt genoemd. Voorheen stond deze regeling bekend als MMS: Maatschappelijk Makelen en Schakelen.

Vangnet
De regeling is bedoeld als vangnet voor bewoners wiens persoonlijke situatie hen dwingt om binnen afzienbare tijd te verhuizen, maar die door de werkzaamheden aan het spoor en/of de N65 ‘vastzitten’ in hun woning. Hen wordt de mogelijkheid geboden hun woning aan de gemeente te verkopen voor 95 procent van de getaxeerde marktwaarde. Om de woningmarkt niet te verstoren, wil Vught maximaal 25 woningen per jaar aankopen. De aankoopregeling gaat in 2017 van start, wordt na een jaar geëvalueerd en eventueel aangepast en loopt onder voorbehoud zeven jaar, tot 2024.

Donderdag 24 november vindt in de commissiekamer van het Vughtse raadhuis een informatie-avond plaats over de aankoopregeling voor spoorgedupeerden. De avond is in principe bedoeld voor raadsleden maar is openbaar toegankelijk en begint om 20.00 uur. In het Brabants Dagblad editie Den Bosch van zaterdag 29 oktober meer over de aankoopregeling voor woningen van spoorgedupeerden. Lees meer nieuws en achtergronden over de herinrichting op bd.nl/verdieptspoor en bd.nl/n65.