Volledig scherm
Mario's glas in lood 'fusing' © Mario Cadée

Vughtse kunstenaars openen atelier tijdens Landelijk Atelierweekend

VUGHT – De Nationale Kunstweek vindt van zaterdag 5 tot en met zondag 13 november plaats in heel Nederland. In het weekend van 5 en 6 november stellen onder meer Vughtse kunstenaars hun atelier open tijdens het Landelijk Atelierweekend.

Het Landelijk Atelierweekend is nieuw voor de Nationale Kunstweek. In dit weekend stellen beroepskunstenaars hun atelier open voor bezoekers. In Vught zijn in ieder geval Mario’s glas-in-lood atelier, het atelier van Ine Peels en By Vic glaskunst geopend.

Atelier Ine Peels is volop in beweging. Dit komt terug in de schilderijen middels kleur en vormentaal, maar ook in de beweging in de beelden. Tijdens het atelierweekend is het beeldende werk van Ine Peels te zien, maar er is ook informatie te krijgen over haar werkwijze. Daarnaast zijn er customized glasaccessoires te zien van CaPee. Dit is een creatieve samenwerking van Mario's glas in loodatelier en Atelier Ine Peels. Atelier Ine Peels bevindt zich aan de Baarzenstraat 19b te Vught en is geopend op 6 november van 10.00 tot 16.00 uur.

Vicky van der Plas wil met haar glas de wereld een stukje mooier maken. Onder dit motto maakt ze nu enkele jaren grote en kleine objecten van glas onder het label ‘By Vic’. Ze maakt graag toegankelijk werk en gebruiksvoorwerpen, zoals label-lampjes van glas of schalen. Haar atelier ligt aan de Zuidoosterlaan 4 in Vught en is zondag te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur.

Mario Cadée zit al 14 jaar in het vak en zij brengt met haar glas-in-lood atelier aan de Baarzenstraat 19b in Vught kleur aan het glasambacht. Mario restaureert glas-in-lood, maar ze ontwerp ook nieuwe ramen. Ongeveer drie jaar geleden heeft Mario haar eigen glaskunstlijn MAAC ontworpen. Op zondag toont Mario het proces “Fusen”. Het atelier is op 6 november open van 10.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie over de Nationale Kunstweek en het Landelijk Atelierweekend in Nederland is te vinden op de website.