Volledig scherm
De Hassan II moskee in Casablanca. © Stock.xchng

Vughtse moeder met dochter en zoon neergestoken in Marokko

* UPDATE 13.48 UUR * VUGHT - Drie Nederlanders zijn dinsdag in de Marokkaanse stad Casablanca neergestoken tijdens een bezoek aan de Hassan II-moskee. Het gaat om een 57-jarige vrouw en haar 30-jarige zoon en 27-jarige dochter.

De moeder en zoon wonen in Vught, de dochter is momenteel woonachtig in Amsterdam. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn twee personen ernstig gewond geraakt. Volgens de woordvoerster liggen de drie momenteel nog in het ziekenhuis.

Bezoek aan moskee
Het gezelschap bracht een bezoek aan de moskee, een van de grootste ter wereld, toen ze werden aangevallen door een man. „Hij dook vanuit het niets op en begon op ze in te steken”, aldus een woordvoerster. Of de drie op vakantie waren in Marokko of vanwege andere redenen in het land verbleven, kon ze niet vertellen.

Verwarde man
Volgens Marokkaanse media is de dader een 28-jarige verwarde man. Agenten die in de buurt waren, wisten hem snel te overmeesteren. Een van de agenten zou daarbij gewond zijn geraakt aan een been.

De Nederlandse ambassade regelde een begeleider die de slachtoffers bijstaat in het ziekenhuis en stelde de familie van het gezin op de hoogte.