Volledig scherm
© Teo van Gerwen

Wandel mee met BD Club door het Brabantse land

In het boek Verrassend Brabant staan acht wandelroutes die zijn samengesteld door Mooisteroutes.nl. Een site met meer dan duizend wandel-, fiets- en kanoroutes in heel Nederland. Exclusief voor de lezers van Brabants Dagblad selecteerden we twee wandelingen waar u zich onder leiding van gidsen van Mooisteroutes.nl voor kunt inschrijven.

Bestel uw ticket

Pimpernelblauwtje
Route met Louis van de Wiel, 15 km en startpunt ’s-Hertogenbosch. Pimpernelblauwtje is een zeer gevarieerde wandeling in de directe omgeving van ‘s-Hertogenbosch. Het zal u verbazen hoe stad en natuur zo close kunnen zijn.De route start vanaf het station via Het Paleiskwartier naar het prachtige moerasgebied De Moerputten met zijn indrukwekkende gerestaureerde spoorbrug en vlonderpaden over het water. Vervolgens wandelt u door de Gement, langs het Drongelens kanaal en langs de Dommel met uitzicht op het Bossche Broek, en komt tenslotte in de oude binnenstad waar de Binnendieze onder de huizen en wegen stroomt. Hier hebt u alle keus uit horeca en kunt u eventueel ook andere attracties in de binnenstad bezoeken.

Informatie over de route Pimpernelblauwtje:
De route kent veel trappen, bruggetjes en vlonderpaden en is daarom alleen geschikt voor wie goed ter been is. Sommige gedeeltes kunnen nat zijn, dus laarzen of hoge wandelschoenen zijn aan te raden.

De Bottelroos
Route met Frans van Riel, 15 km en startpunt Oisterwijk. Vanaf de parkeerplaats van bezoekerscentrum Klein Oisterwijk wandelt u door het alom bekende, mooiste natuurgebied van Brabant: De Oisterwijkse Bossen en Vennen. U kunt genieten van schitterende vennen en bossen. De paden vinden sierlijk hun weg door dit prachtige natuurgebied. Ook komt u door de speeltuin van Boscafé De Rode Lelie en passeert u Natuurtheater Oisterwijk.

U kijkt onderweg uw ogen uit naar al dat natuurschoon met de vele doorkijkjes! Op de mooiste plekjes vindt u bankjes. In dit fantastische wandelgebied ontvlucht u voor een moment de waan en drukte van alledag. Droom weg aan de rand van stille, rustgevende vennen, die bij mist en nevel mysterieus aandoen. Wandel langs weelderige, ontoegankelijke moerassen, moerasbossen en verwilderde akkers. Sluit uw ogen en geniet van de vele zangvogels.

Praktische informatie over route ‘De Bottelroos’:
In de herfst en de wintermaanden is stevig waterdicht schoeisel gewenst.

Praktische informatie

Data: donderdag 24 november en vrijdag 2 december. Tarief: € 13,95. Startpunt Streekcafé Klein Oisterwijk, Oisterwijk (De Bottelroos) Startpunt Café le Figaro, Stationsplein Den Bosch (Pimpernelblauwtje) Aanvang: 10.30 met koffie/thee en appeltaart Einde: ongeveer 16.00 uur, er wordt in een rustig tempo gewandeld U dient zelf te zorgen voor een lunch pakketje en drinken, er wordt onderweg in de buitenlucht een boterhammetje gegeten.

Bestel uw ticket

Volledig scherm
Het Pimpernelblauwtje.
Volledig scherm
De Bottelroos.