Volledig scherm
Bewoners van de straat Molenwieken ervaren veel overlast. © Google Streetview

Weer overlast door jeugd in centrum Veghel

VEGHEL - De politie moest in de nacht van vrijdag op zaterdag weer in actie komen na overlast in het centrum van Veghel. Er werd vuurwerk afgestoken, herrie gemaakt en baldadig gedrag vertoond. Ook is een rolluik van een eethuis vernield.

De politie doet onderzoek naar de toedracht en de daders. Wel hebben agenten gegevens genoteerd van enkele jongeren die aanwezig waren, om een beter zicht te krijgen op de groep die in het centrum van Veghel rondhangt.

Extra controles
Buurtbewoners hebben volgens de politie veel last van 's avonds rondhangende jongeren, die vernielingen plegen en voorbijgangers mishandelen. De gemeente Veghel is met de politie in gesprek om de overlast tegen te gaan. De politie geeft aan extra te controleren. "De politie surveilleert extra in het Veghelse centrum, maar dan nog kunnen wij helaas niet overal tegelijk zijn om alles te voorkomen", zegt politiewoordvoerder Dion Luijten. "Om aan te tonen dat iemand een strafbaar feit heeft gepleegd moeten we echter concrete verdenkingen hebben. Daarvoor hebben we de hulp van burgers echt hard nodig."