Volledig scherm
© Thinkstock

Werkendammer aangehouden voor bedreiging, mishandeling en gijzeling van eigen moeder

WERKENDAM - De politie heeft woensdag iets na 13.00 uur een 38-jarige man uit Werkendam aangehouden voor bedreiging, mishandeling en gijzeling van zijn eigen moeder. Dat meldt de politie.

De Werkendammer zou zijn moeder rond 08.10 uur bij haar thuis hebben opgezocht. Hij vroeg haar om geld en greep haar bij de keel. Vervolgens haalde hij geld uit haar tas en bedreigde haar met een mes. Ook sloeg hij haar. De man zou daarbij gezegd hebben 'Ik steek je dood'.

Pinnen
De vrouw moest met haar zoon mee in haar auto en werd gedwongen bij verschillende pinautomaten in de omgeving geld op te nemen. In een winkelcentrum in Oosterhout kocht de vrouw, wederom onder dwang, verschillende kledingstukken voor hem. Bij een benzinepomp net buiten Oosterhout volgde een hernieuwde stop en moest de vrouw geld pinnen en shag en sigaretten kopen.

Thuis
Vervolgens reden ze terug naar de woning van het slachtoffer, inmiddels was het 11.20 uur. Daar moest de vrouw haar pinpas af staan en verdween de verdachte door de achterdeur. Het slachtoffer waarschuwde vervolgens de politie en agenten konden haar zoon korte tijd later in een woning in Werkendam aanhouden.

Verwondingen
Het slachtoffer moest zich door een arts aan haar verwondingen laten verzorgen. De politie stelt een nader onderzoek in.