Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Werkstraf geëist tegen doorrijder uit Geldermalsen voor ongeluk in Tuil

TUIL/NEERIJNEN - Tegen een 19-jarige bestuurder uit Geldermalsen, die op 26 september vorig jaar een ongeluk op de Graaf Reinaldweg in Tuil veroorzaakte, is door het Openbaar Ministerie (om) een werkstraf van 120 uur geëist. De jongeman knalde tegen een motorrijder uit Haaften (53) maar reed vervolgens door. De Haaftenaar raakte hierbij zwaargewond.

De man uit Geldermalsen ​reed die dag rond 16.00 uur 's middags over de Waalbandijk, een parallelweg van de Graaf Reinaldweg. Hij reed daar omdat hij een auto met paardentrailer wilde inhalen, die naar zijn zin veel te langzaam over de Graaf Reinaldweg ging.

Enorme klap
De jongeman stopte vervolgens niet bij de haaientanden, maar reed in een vloeiende beweging de hoofdweg weer op toen er precies op die plek een motorrijder aan kwam. De 19-jarige stuurde nog naar links, maar raakte de 53-jarige motorrijder uit Haaften toch. Het was een enorme klap. Hij zag in zijn achteruitkijkspiegel de motorrijder door de lucht vliegen, terwijl de motor een vuurbal werd. Ondanks dat zijn bijrijder zei dat hij moest stoppen, reed de jongen door. „Ik was helemaal in paniek", zo vertelde hij in de rechtbank.

Dertig kilometer te hard
Hij had niet gedronken maar uit onderzoek bleek wel dat hij ongeveer 90 kilometer per uur reed waar 60 was toegestaan. Het Openbaar Ministerie eist naast de werkstraf een rijverbod voor een half jaar. De rechtbank doet uitspraak op 12 augustus.