Ben Arends met zijn hond Anton.
Volledig scherm
Ben Arends met zijn hond Anton. © Ben Arends

Wielrenner die hulphond en baasje mishandelde biedt excuses aan

KAATSHEUVEL - De wielrenner die vorige maand Ben Arends en zijn hulphond mishandelde in Kaatsheuvel, heeft zijn excuses aangeboden. Dat meldt Arends. Het incident met de hond gebeurde op zaterdag 23 juli ter hoogte van de Europalaan in Kaatsheuvel. Vervolgens kreeg Arends naar eigen zeggen de woensdag erna op de Horst zélf een tik tegen zijn hoofd.

Zondagochtend werd Arends weer ingehaald tijdens het uitlaten van zijn hond Anton. ,,Je raadt het al, weer de wielrenner", vertelt Arends. ,,'Niet schrikken', riep de man. 'Ik wil je vertellen dat ik me diep schaam voor wat ik jou en Anton aangedaan heb. Ik heb een slechte periode achter de rug maar mocht dat niet op u en uw hond uitwerken. Ik vraag u mijn excuses te aanvaarden'. Hij pakte mijn hand en aaide Anton over zijn kop. Toen hij wegreed zei hij nogmaals sorry en zei zijn naam."

Mishandeling
Ben Arends is slechtziend en heeft daarom een ADL-Hulphond (algemene dagelijkse levensverrichtingen-hond). Zaterdag 23 juli liet Arends zijn hond uit. ,,We liepen op een tweebaans fietspad toen die wielrenner eraan kwam. Hij haalde me rechts in en schold me uit. Daarna schopte hij naar Anton." De woensdag erna werd Arends weer ingehaald door iemand die hem een flinke tik tegen zijn hoofd gaf. ,,Het was dezelfde man die tegen de kop van mijn hond Anton trapte."

De politie heeft de informatie van Arends toegevoegd aan de aangifte. Arends heeft ook nog een boodschap voor de wielrenner: ,,Anton en ik aanvaarden je excuses."