Volledig scherm
© Thinkstock

Wietdrogerij ontmanteld in Tilburg; vier aanhoudingen

TILBURG - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen en een vrouw aangehouden in verband met een ontdekte wietdrogerij aan de Oude Rielsebaan in Tilburg.

Surveillerende agenten zagen rond 01.45 uur twee mannen een hek openen aan de Oude Rielsebaan in Tilburg. Toen de agenten achter het hek poolshoogte namen, kwamen de twee verdachte figuren van 24 en 30 jaar hen tegemoet gelopen. Beide mannen hadden veel contant geld op zak, één kon zich niet legitimeren. Ze zijn aangehouden, het geld en de auto zijn in beslag genomen.

Omdat beide mannen naar wiet roken, besloten de agenten verder te zoeken. Ze doorzochten een bestelbus en aanhanger, waarin zij spullen vonden die nodig zijn voor het kweken en drogen van wiet. In een andere ruimte op het terrein lag meer materiaal voor het kweken van wiet. In weer een ander gebouw trof de politie uiteindelijk een wietdrogerij aan.

Twee buurtbewoners hielden de politieactie nauwgezet in de gaten. Dat vonden de agenten verdacht en hielden daarom een man (65) en een vrouw (63) aan omdat ze mogelijk iets met de wietdrogerij te maken hebben.