Volledig scherm
Het geweer, met demper en statief © Politie Tilburg

Zenuwachtige bestuurder in Riel met geweer, taser, bivakmuts, kogelwerend vest en 500 patronen

* UPDATE 11.35 uur * RIEL - Een 30-jarige Goirlenaar is zaterdagavond aangehouden in Riel met een wapen in zijn auto. Een agent zag een verdacht voertuig rijden nabij de Regte Heide in Riel. De bestuurder kon zich niet legitimeren en was erg zenuwachtig tijdens de controle.

De agent vertrouwde het niet en voor zijn veiligheid riep hij de boswachters van Riel en Goirle erbij, schrijft de agent op de Facebookpagina van Politieteam Leijdal. In de auto van de man troffen ze een doorgeladen geweer met patronen aan. Het geweer is voorzien van een vizier, demper en statief. De man is meteen aangehouden en zijn woning is doorzocht. Daarbij troffen agenten onder meer een taser, bivakmuts, kogelwerend vest van de politie en ongeveer 500 patronen, geschikt voor het in beslag genomen geweer, aan.

Verzamelaar
De man is ingesloten in het cellencomplex voor onderzoek. De verdachte verklaarde een verzamelaar te zijn van oorlogsspullen en met name oude wapens. Het geweer had hij met munitie een paar jaar geleden op een legerbeurs in België gekocht. Hij was naar het bos gereden om het wapen een keer goed af te stellen. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat de verdachte met de bij hem aangetroffen wapens van plan was om misdrijven te plegen.