Volledig scherm
Wietse Beerens.

Zwemmers De Dommelbaarzen in Vught leveren goede prestaties

VUGHT – Leden van Vughtse Zwemvereniging De Dommelbaarzen leverden goede prestaties de afgelopen tijd, zo onder meer op de Open Nederlandse Openwaterkampioenschappen.

Het openwaterzwemseizoen gaat van start als de scholen met vakantie gaan en het binnenseizoen sluit. In een landelijk circuit van wedstrijden, waarin gestreden wordt voor de landelijke Openwater Klassementen, doen ook leden van De Dommelbaarzen in Vught mee.

In Wilhelminadorp en Vlissingen werd op 3 en 4 september de Open Nederlandse Openwaterkampioenschappen gehouden. Wietse Beerens van de Dommelbaarzen werd hierbij Nederlands kampioen op de 2 kilometer schoolslag voor heren/senioren.

Daarnaast wist Beerens ook de eerste plaats te bemachtigen bij het algemeen klassement Vrije slag heren masters 25+, schoolslag heren en de schoolslag masters 25+.

Rick van Hamond van de Vughtse zwemclub behaalde de tweede plek bij de 2 kilometer vrije slag bij de senioren. Hij werd tevens zevende op de 5 kilometer vrije slag en vierde op de 10 kilometer vrije slag. Hamond haalde ook de derde plek bij de vrije slag heren in het landelijk algemeen klassement.