#33 Groese helden, tien kratten bier en FC Terneuzen

30 mei 2022

In veel klassen waar Zeeuwse clubs in voetballen, neemt de spanning verder toe. Wat te denken van de derde klasse zaterdag, waar VCK één wedstrijd voor het einde de beste papieren heeft om kampioen te worden en het onderin ook nog ongemeen spannend is. Presentator Juriën Dam bespreekt het in aflevering #33 van de PZC Voetbal Podcast met de verslaggevers Rudy Boogert en Barry van der Hooft. De degradatie van Goes uit de derde divisie komt aan bod, net als de kansen van Hoek op deelname aan de nacompetitie. Terneuzense Boys leed op eigen veld een pijnlijke nederlaag tegen Neptunus-Schiebroek, waardoor de ploeg van trainer Dennis de Nooijer nu moet vrezen voor deelname aan de nacompetitie, om degradatie naar de tweede klasse te voorkomen. Rudy Boogert werpt de vraag op of er in Terneuzen plaats zou zijn voor twee ambitieuze zaterdagclubs, mocht VV Terneuzen in de komende jaren de stap naar het zaterdagvoetbal zetten. Oostkapelle/Domburg viert zaterdag in ieder geval het kampioenschap in de tweede klasse en begint volgend seizoen met Pim Bruins als trainer aan een nieuw avontuur. Er is alleen één probleem: de nieuwe trainer heeft niet de vereiste papieren... Kan de club dat oplossen?

#30 Een trieste week, een Zeeuwse transfer en de laatste van een clubicoon

#30 Een trieste week, een Zeeuwse transfer en de laatste van een clubicoon

Seizoen 4 - Aflevering 30
In aflevering #30 van de PZC Voetbal Podcast van dit seizoen bespreekt Juriën Dam de afgelopen week alleen met verslaggever Barry van der Hooft, omdat collega Rudy Boogert vanwege ziekte ontbreekt. Het was een trieste week, door het plotselinge overlijden van de pas 18-jarige Dion van Vlierberghe, spits van HVV'24. Juriën en Barry staan stil bij zijn heengaan. HVV'24 en Steen, de club waar Dions vader Marco trainer is, kwamen dit weekend vanzelfsprekend niet in actie. Andere Zeeuwse clubs speelden wel, waarbij Hoek hard onderuit ging tegen Sportlust'46 en Goes met 6-2 verloor van Sparta Nijkerk. Die uitslag vertelde niet het hele verhaal van die wedstrijd, want de ploeg van Kevin Hollander kreeg opvallend veel kansen tegen de nummer drie van de derde divisie. Tegelijkertijd slikte Goes ook weer makkelijk tegendoelpunten. In de eerste klasse kwam Kloetinge dankzij een overwinning bij RVVH (0-2) weer een stap dichter bij het kampioenschap én promotie naar de hoofdklasse. Terneuzense Boys deed ook goede zaken, met een 4-1-overwinning op SHO. Bovenin de derde klasse A van het zaterdagvoetbal is de spanning te snijden. VCK won met 0-1 van concurrent Luctor Heinkenszand, koploper Zeelandia Middelburg kwam tegen Bevelanders niet verder dan 2-2. Dat het nog spannende weken worden in veel klasse - zowel bovenin als onderin - is wel duidelijk. Veel andere clubs komen ook aan bod, net als de overgang deze zomer van Yassine Azzagari van NAC Breda naar FC Eindhoven. En vrijdag neemt een clubicoon afscheid van Groene Ster Vlissingen. Zaalvoetballer en ex-international Hoessein Bouzambou speelt zijn laatste wedstrijd voor de club, die hem op fraaie wijze uit wil zwaaien.
09-05-2022 | 41 min
#27 met Istvan Bakx: 'Er zullen wat extra kantjes aan Goes-Hoek zitten'

#27 met Istvan Bakx: 'Er zullen wat extra kantjes aan Goes-Hoek zitten'

Seizoen 4 - Aflevering 27
Na een bomvol paasweekend ontvangt presentator Juriën Dam naast de verslaggevers Rudy Boogert en Barry van der Hooft deze week ook Istvan Bakx. De Vlissingse oud-prof, die tegenwoordig in Middelburg woont, is aan zijn laatste maanden als actief voetballer bezig en heeft met Hoek nog echt iets om voor te spelen. Hij vertelt erover in aflevering #27 van de PZC Voetbal Podcast, waarin het voetbalweekend wordt doorgenomen. Bakx won twee keer met Hoek, van Staphorst en Ter Leede. Goes, de andere Zeeuwse derdedivisionist, speelde zowel zaterdag als maandag met 3-3 gelijk en schoot daar eigenlijk niet zo heel veel mee op. Zou Art van der Staal (ex-Hoek) trouwens de nieuwe voorzitter van Goes worden? Kloetinge, een club waar Bakx ook speelde, ging pijnlijk onderuit bij degradatiekandidaat Brielle. De ploeg bleef wel koploper in de eerste klasse, maar heft inmiddels al 20 verliespunten. Zaterdag staat de topper Nieuwenhoorn-Kloetinge (twee tegen één) op het programma. In de derde klasse zondag lijken HVV'24 en Terneuzen geen aanspraak meer te kunnen maken op de titel. Istvan Bakx vertelt ook over zijn trainersambities. Hij is momenteel trainer van de Onder 17 van JVOZ, waar hij met ingang van het nieuwe seizoen de Onder 18 onder zijn hoede krijgt en coördinator van de bovenbouw wordt. Tijdens dit seizoen stond hij ook geregeld voor de groep bij Hoek. ,,Elk seizoen heeft zijn verhaal'', zegt Bakx. ,,Dit seizoen is wel een verhaal met heel veel hoofdstukken geworden. Zoals het nu gaat is het weer leuk. En ik hoop dat we dit seizoen nog op een mooie manier kunnen afsluiten.''
19-04-2022 | 53 min