#37 Met Jasper Gunter, over zijn wonderjaar met WHS

27 juni 2022

In de laatste aflevering van dit seizoen is Jasper Gunter te gast. De spits van WHS werd met 45 doelpunten winnaar van het PZC-topscorersklassement. De pas 18-jarige aanvaller schuift aan bij presentator Juriën Dam en de verslaggevers Rudy Boogert en Barry van der Hooft. Met z'n vieren nemen ze het seizoen van Gunter door. De spits legt onder meer uit wat hij nog moet verbeteren in zijn spel en waarom hij ook volgend seizoen nog voor WHS speelt. Onder meer Kloetinge en Goes hadden belangstelling en zijn voorkeur ging daarbij uit naar Goes. ,,De speelstijl die de nieuwe trainer Dennis de Nooijer wil hanteren, past het beste bij mij'', aldus Gunter. Rudy Boogert en Barry van der Hooft kijken ook nog terug op enkele bijzonder momenten in het afgelopen seizoen. Volgend seizoen is de PZC Voetbal Podcast er weer. Bedankt voor het luisteren en een goede zomer!!

#34 Tranen om Thea, bijzondere wendingen en een gebroken nacht

#34 Tranen om Thea, bijzondere wendingen en een gebroken nacht

Seizoen 4 - Aflevering 34
Na een pinksterweekend gevuld met vreugde en verdriet schuiven de verslaggevers Daniel Wissel en Barry van der Hooft voor aflevering 34 van de PZC Voetbal Podcast aan bij presentator Juriën Dam. Er wordt stilgestaan bij het trieste overlijden van de pas 38-jarige Thea Corstanje-De Blaeij, die als voetbalster naam maakte, op jonge leeftijd ook tussen de jongens. De kampioenschappen van Oostkapelle/Domburg (in de tweede klasse) en VCK (één niveau lager) komen aan bod, net als veel clubs die de nacompetitie ingaan. De ene club krijgt een herkansing om te promoveren, de ander mag proberen aan degradatie te ontsnappen. De ontknoping onderin de derde klasse A van het zaterdagvoetbal was bijzonder. De Noormannen speelde zich bij het afscheid van Mark Minderhoud veilig, Zaamslag en Nieuwdorp moeten nog knokken voor lijfsbehoud. Terneuzense Boys kreeg het voor elkaar om te winnen bij RVVH en is daardoor ook volgend seizoen eersteklasser. Staat er dan ook weer een selectie die op dat niveau potten kan breken? Bijzonder is ook het verhaal van Steen, dat zich knap veilig speelde en ook nog een periodetitel pakte. De Zeeuws-Vlaamse ploeg mag daardoor aantreden in de nacompetitie om een plek in de tweede klasse.  Goes, dat zowel met de zaterdag- als zondagtak degradeerde, verloor het voorlopig laatste duel in de derde divisie en lijkt de nieuwe selectie bijna rond te hebben. Bij Hoek namen verschillende spelers afscheid, maar was er ook de bijzondere rentree van Fabian Wilson. En sinds vrijdagavond heeft Zeeland er weer een nieuwe international bij. Jan Paul van Hecke debuteerde in Jong Oranje, een mijlpaal om trots op te zijn.
07-06-2022 | 43 min
#30 Een trieste week, een Zeeuwse transfer en de laatste van een clubicoon

#30 Een trieste week, een Zeeuwse transfer en de laatste van een clubicoon

Seizoen 4 - Aflevering 30
In aflevering #30 van de PZC Voetbal Podcast van dit seizoen bespreekt Juriën Dam de afgelopen week alleen met verslaggever Barry van der Hooft, omdat collega Rudy Boogert vanwege ziekte ontbreekt. Het was een trieste week, door het plotselinge overlijden van de pas 18-jarige Dion van Vlierberghe, spits van HVV'24. Juriën en Barry staan stil bij zijn heengaan. HVV'24 en Steen, de club waar Dions vader Marco trainer is, kwamen dit weekend vanzelfsprekend niet in actie. Andere Zeeuwse clubs speelden wel, waarbij Hoek hard onderuit ging tegen Sportlust'46 en Goes met 6-2 verloor van Sparta Nijkerk. Die uitslag vertelde niet het hele verhaal van die wedstrijd, want de ploeg van Kevin Hollander kreeg opvallend veel kansen tegen de nummer drie van de derde divisie. Tegelijkertijd slikte Goes ook weer makkelijk tegendoelpunten. In de eerste klasse kwam Kloetinge dankzij een overwinning bij RVVH (0-2) weer een stap dichter bij het kampioenschap én promotie naar de hoofdklasse. Terneuzense Boys deed ook goede zaken, met een 4-1-overwinning op SHO. Bovenin de derde klasse A van het zaterdagvoetbal is de spanning te snijden. VCK won met 0-1 van concurrent Luctor Heinkenszand, koploper Zeelandia Middelburg kwam tegen Bevelanders niet verder dan 2-2. Dat het nog spannende weken worden in veel klasse - zowel bovenin als onderin - is wel duidelijk. Veel andere clubs komen ook aan bod, net als de overgang deze zomer van Yassine Azzagari van NAC Breda naar FC Eindhoven. En vrijdag neemt een clubicoon afscheid van Groene Ster Vlissingen. Zaalvoetballer en ex-international Hoessein Bouzambou speelt zijn laatste wedstrijd voor de club, die hem op fraaie wijze uit wil zwaaien.
09-05-2022 | 41 min
#27 met Istvan Bakx: 'Er zullen wat extra kantjes aan Goes-Hoek zitten'

#27 met Istvan Bakx: 'Er zullen wat extra kantjes aan Goes-Hoek zitten'

Seizoen 4 - Aflevering 27
Na een bomvol paasweekend ontvangt presentator Juriën Dam naast de verslaggevers Rudy Boogert en Barry van der Hooft deze week ook Istvan Bakx. De Vlissingse oud-prof, die tegenwoordig in Middelburg woont, is aan zijn laatste maanden als actief voetballer bezig en heeft met Hoek nog echt iets om voor te spelen. Hij vertelt erover in aflevering #27 van de PZC Voetbal Podcast, waarin het voetbalweekend wordt doorgenomen. Bakx won twee keer met Hoek, van Staphorst en Ter Leede. Goes, de andere Zeeuwse derdedivisionist, speelde zowel zaterdag als maandag met 3-3 gelijk en schoot daar eigenlijk niet zo heel veel mee op. Zou Art van der Staal (ex-Hoek) trouwens de nieuwe voorzitter van Goes worden? Kloetinge, een club waar Bakx ook speelde, ging pijnlijk onderuit bij degradatiekandidaat Brielle. De ploeg bleef wel koploper in de eerste klasse, maar heft inmiddels al 20 verliespunten. Zaterdag staat de topper Nieuwenhoorn-Kloetinge (twee tegen één) op het programma. In de derde klasse zondag lijken HVV'24 en Terneuzen geen aanspraak meer te kunnen maken op de titel. Istvan Bakx vertelt ook over zijn trainersambities. Hij is momenteel trainer van de Onder 17 van JVOZ, waar hij met ingang van het nieuwe seizoen de Onder 18 onder zijn hoede krijgt en coördinator van de bovenbouw wordt. Tijdens dit seizoen stond hij ook geregeld voor de groep bij Hoek. ,,Elk seizoen heeft zijn verhaal'', zegt Bakx. ,,Dit seizoen is wel een verhaal met heel veel hoofdstukken geworden. Zoals het nu gaat is het weer leuk. En ik hoop dat we dit seizoen nog op een mooie manier kunnen afsluiten.''
19-04-2022 | 53 min