Pitstop
Pitstop

PODCAST

Pitstop

Een podcast over de Formule 1 en Max Verstappen met AD Sportwereld verslaggevers Marijn Abbenhuijs en Arjan Schouten.

AFLEVERINGEN

'Red Bull en Verstappen pakken de favorietenrol'

'Red Bull en Verstappen pakken de favorietenrol'

Seizoen 6 - Aflevering 2
Rondjes rijden in Bahrein met verf op de auto, sidepods, invallers, wisselende banden. Drie dagen lang waren de teams en coureurs in de Formule 1 aan het wennen aan de nieuwe wagens. Maar…het is slechts warmdraaien. In de AD F1 Podcast Pitstop Marijn Abbenhuijs, Arjan Schouten en Etienne Verhoeff toch wat conclusies te trekken. De eerste conclusie is wel dat Red Bull het gat het concurrentie heeft vergroot. ‘Op een persmoment deze week kregen Charles Leclerc en Max Verstappen de vraag wat is het doel dit seizoen?', vertelt Abbenhuijs vanuit Bahrein. 'Leclerc keek heel moeilijk en er kwam een omslachtig antwoord. Verstappen zei alleen maar wereldkampioen worden en legde de microfoon weg. Red Bull is de favoriet.’ Schouten: ‘Ze lopen er niet voor weg. Dat is wel nieuw in vergelijking met andere jaren. Dat je het zo expliciet durft te formuleren. Bij Red Bull zijn ze alle reserves verloren nu, maar daar hebben ze ook alle reden toe.’ Het is ook het seizoen van twee Nederlanders in het seizoen. Verstappen en De Vries.  ‘Weet je wat Nyck de Vries heel handig doet?', stelt Schouten vragend. 'Staat hij de Waalse TV te woord, dan gaat het in het Frans, maar hij spreekt ook Italiaans, vloeiend Engels en Fries. Niet dat er veel journalisten uit Friesland in de paddock zullen lopen dit seizoen, maar toch...Hij spreekt zijn talen. Dat werkt in deze wereld heel belangrijk. Daar gaat hij goodwill mee kweken dit seizoen. Dat gaat hem helpen.’  Welke team valt verder op? En een cursus bezuinigen in de Formule 1 in een nieuwe Pitstop. Elke zondag te beluisteren via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.
26-02-2023 | 33 min
'Fans slapen al op straat om Nyck de Vries te zien'

'Fans slapen al op straat om Nyck de Vries te zien'

Seizoen 6 - Aflevering 1
De ene na de andere Formule 1 auto wordt momenteel gepresenteerd. Vorige week de Red Bull van Max Verstappen. Dit weekend was New York het decor voor de wagen van Nyck de Vries of, zoals de Brooklyn Nets op het scherm schreven Nick de Vries. AD F1 watcher Arjan Schouten was erbij en in de eerste Pitstop van dit seizoen vertelt hij erover aan Etienne Verhoeff. Niet Italië, circuit in Engeland of de Spaanse zon maar New York was de plaats van handeling. De Formule 1 heeft in de Verenigde Staten nog wat te winnen en met Las Vegas op de kalender erbij lijkt het logisch om in dat land te presenteren. ‘Je probeert het eens op een nieuwe manier aan te kleden en dat is volgens mij gelukt bij Alhpa Tauri. Er waren een paar Formule 1 journalisten en verder vooral modellen, influencers, mannen met moeilijke kleding aan en modejournalisten', aldus Arjan Schouten. In New York trof hij een fitte Nyck de Vries aan. Dat was ook wel nodig. Want de Nederlander kwam erachter dat Formule 1 een andere fitheid vraagt dan zijn vorige racedisciplines. ‘Toen kwam hij weg met af en toe hardlopen. Af en toe sportschool. We hebben allemaal Monza gezien en daar moesten ze hem ongeveer uit de auto takelen. Nu is het anders. Hij heeft de hele winter getraind en heeft keihard gewerkt. Dit is de kans waar hij zijn hele leven op heeft gewacht. Fysiek er klaar voor zijn, heb je zelf in de hand, dus is het logisch dat hij zich hierop heeft gefocust.’ Verder praten ze over de woorden van Max Verstappen over zijn toekomst in de sport, de strijd om de miljarden met de Arabieren en meer. Beluister Pitstop nu via AD.nl, de AD App of jouw favoriete podcastplatform.
13-02-2023 | 31 min
'Deze race in Japan stond symbool voor het seizoen van Max Verstappen'

'Deze race in Japan stond symbool voor het seizoen van Max Verstappen'

Seizoen 5 - Aflevering 35
Max Verstappen won niet alleen de regenrace in Japan. Op het circuit van Suzuka werd de Nederlander ook wereldkampioen. De manier waarop was rommelig, zoals het de hele dag rommelig was in Japan. In Pitstop, de AD F1 Podcast, blikken presentator Etienne Verhoeff AD F1 watcher Marijn Abbenhuijs terug op een weekend Japan. 'Het was een historische dag', begint Abbenhuijs gelijk in de podcast. 'Een Nederlander is voor de tweede keer wereldkampioen Formule 1 geworden. Met een race die wel symbool staat voor het hele seizoen. Een moeizame start, maar ondanks dat wist hij Leclerc voor te blijven. En daarna reed hij als een komeet weg. Het is een masterclass geweest dit seizoen.’ Maar het feit dat hij wereldkampioen was geworden, was voor velen in eerste instantie een groot vraagtaken. ‘Uiteindelijk zat er wel een hele blije Verstappen bij de pers. Je zag wel echt ontladen en hij genoot er heel erg van. Hij vertelde ook dat vorig seizoen emotioneler was, maar deze titel was beter. Omdat hij dit seizoen niet zomaar kan kopiëren. Maar in de perszaal dachten we in eerste instantie dat de FIA het helemaal fout had. We hadden de reglementen gelezen en de FIA had ook niet gecommuniceerd wat de regels zouden worden nu we een verkorte race hadden.' Verder bespreken ze de sleepwagen op het circuit waar Gasly tot zijn grote schrik langs racete, de entree van Nyck de Vries bij Alpha Tauri en de budgetcapgate.
09-10-2022 | 27 min