PZC Voetbal Podcast
PZC Voetbal Podcast

PODCAST

PZC Voetbal Podcast

Onder leiding van presentator Juriën Dam blikken de sportverslaggevers van de PZC elke maandag terug op het afgelopen voetbalweekeinde. De gesprekken zijn als podcast te beluisteren via www.pzc.nl/sport en de verschillende podcastkanalen. Abonneren is gratis en zodra er een nieuwe aflevering online staat krijg je een melding.

AFLEVERINGEN

#22 met Jurriaan van Poelje en Dennis de Nooijer: derbytaart, een bekertje vergif en etentje met een speler

#22 met Jurriaan van Poelje en Dennis de Nooijer: derbytaart, een bekertje vergif en etentje met een speler

Seizoen 5 - Aflevering 22
Enkele dagen voor de derby Goes-Kloetinge schuiven Goes-trainer Dennis de Nooijer en Kloetinge-trainer Jurriaan van Poelje aan bij de sportjournalisten Juriën Dam en Jan Dagevos.  Hoewel het amateurvoetbal als speler niks voor hem was is Van Poelje met koploper Kloetinge aardig op weg in de vierde divisie. In de podcast verklapt hij enkele geheimen. Zo stelde hij een etentje in het vooruitzicht met een van zijn spelers, terwijl hij zijn verdediger een bekertje vergif aanbood. Want spelers met gif daar is hij fan van. Zo wilde hij maar al te graag een Zeeuwse gifkikker van Baronie naar Zeeland halen. Ook doet de in Maastricht woonachtige Van Poelje uit de doeken dat hij richting spelers weleens een oogje durft toeknijpen, en dat hij ook een man van rituelen is. De Nooijer daarentegen wil graag een ritueel van de vorige wedstrijd overboord gooien, want van de voorbereiding op de heenwedstrijd betuigt hij spijt. De Nooijer heeft ook een speler in zijn selectie die helemaal geen voorbereiding nodig lijkt te hebben en de warming-up zowat overslaat. Ook maakt de oud-prof duidelijk al bezig te zijn met de spelers die pas voor volgend seizoen hebben getekend. De Nooijer: ,,Ik heb hem gebeld met de vraag: wat wil je nu?” Ook wordt Van Poelje nog geconfronteerd met zijn uitspraak over zijn Kloetinge, dat hij de beste club van Zeeland noemde. Daarbij gaat hij in op de tegenstellingen met Hoek. En wie is toch de bezorger van de speciale Goes-Kloetinge-taart die er op de redactie werd afgeleverd?
Dinsdag | 73 min
#21 met Hubert van den Hemel: ‘We hebben de beste ploeg van de derde klasse, maar niet de ploeg die het hardst werkt’

#21 met Hubert van den Hemel: ‘We hebben de beste ploeg van de derde klasse, maar niet de ploeg die het hardst werkt’

Seizoen 5 - Aflevering 21
Met Terneuzen-trainer Hubert van den Hemel zit er bij het duo Juriën Dam en Jan Dagevos een gast aan tafel. Van den Hemel en co veroverden dit weekend de koppositie in de derde klasse van het zondagvoetbal. De Terneuzenaar zag dit weekend een jeugdwedstrijd waarbij de fatsoensnormen niet hoog op de agenda stonden. Met zijn eigen ploeg maakte hij dit seizoen ook onderlinge onvrede mee tijdens de wedstrijd tegen HVV’24, dat zondag periodekampioen werd. Hoe ging Van den Hemel daar toen precies mee om? Krabbendijke deed dit weekend goede zaken om het kampioenschap in de vierde klasse zaterdag. Met dank aan de 38-jarige Danny Weber, die met zijn twee doelpunten de magische grens van 250 goals voorbijging. Dat doet een beetje denken aan de carrière van Van den Hemel, die op dezelfde leeftijd nog met ‘een of andere kunstheup’ in een eerste elftal voetbalde. Het gaat ook over Kloetinge, dat een goed weekend beleefde maar wel door een veertigjarige spits werd gedwarsboomd. Ook Hoek komt wat uitgebreider ter sprake. Na een ruime overwinning wordt er hard gewerkt aan de nieuwe selectie. Zo zou er een ex-speler van RKC Waalwijk op de radar staan en mogen er twee spelers van Terneuzen mee gaan trainen. Al ziet Van den Hemel dat niet geheel zitten. Verder wordt er met de trainer onder meer gesproken over zijn moeizame start bij Terneuzen, over promotie-en degradatiefeestjes en waarom hij zo van het trainersvak geniet. ,,Maar soms denk ik ook wel: wat doe ik hier.”
13-03-2023 | 55 min
#20: Zeeuwse pionier, liever een uitwedstrijd en een World Press Photo

#20: Zeeuwse pionier, liever een uitwedstrijd en een World Press Photo

Seizoen 5 - Aflevering 20
Bij het begin van aflevering 20 wordt er door presentator Juriën Dam en sportjournalist Jan Dagevos stilgestaan bij het overlijden van Joop van den Berg (89), de pionier van de Zeeuwse sportjournalistiek. Van den Berg overleed in februari. Dagevos werkte als ‘broekie’ jarenlang met hem samen en vertelt een aantal anekdotes over de nieuwsjager. Over jagers gesproken: zij hebben in ieder geval een aantal konijnen in de omgeving van Goes laten ontsnappen, want op het hoofdveld van de vierdedivisionist bevond zich een konijnenhol. Goes-Poortugaal moest er zelfs door worden stilgelegd. Dagevos: ,,Ik hoorde al dat sommige spelers het niet meer fijn vinden om thuis te spelen.” De heren hebben het ook over de knappe prestaties van WHS, dat inmiddels een slachtoffer van het eigen succes wordt. Deze week werd namelijk bekend dat er nóg twee spelers hogerop zullen gaan. Bij het winnende Terneuzense Boys loopt ook iemand rond die kijkt of er hogerop iets mogelijk is, het heeft namelijk een middenvelder in de gelederen die meetraint bij Hoek. Dagevos bezocht de afgelopen week twee wedstrijden van Kloetinge en spreekt over de harde klap die het team kreeg te verwerken na de bekeruitschakeling. ,,Want Van Poelje hechtte veel waarde aan het bekertoernooi”, stelt Dagevos. Ook zag hij een prachtige actie aan Kloetinge-zijde. ,,Als daar foto’s van zijn gemaakt dan is dat een World Press Photo.”
06-03-2023 | 29 min
#13: Broodje bal, gele kaart vóór de wedstrijd en het PZC-vertrek van Rudy

#13: Broodje bal, gele kaart vóór de wedstrijd en het PZC-vertrek van Rudy

Seizoen 5 - Aflevering 13
Daniël Wissel schuift als PZC-journalist én als speler van Goes aan bij presentator Juriën Dam en chef-sport Rudy Boogert, in aflevering 13 van dit seizoen. Een aflevering die – met een voor Dam en Wissel – schokkend bericht eindigt. Want Boogert kondigde vorige week na 25 jaar zijn vertrek aan bij de PZC. Hoe nu verder met al die statistieken van zijn alter ego ‘Rudestats’? De drie voetbalvolgers – hoewel ze alle drie de eerste helft van Nederland-Argentinië misten – hebben het over de echte liefhebbers bij Serooserke, Hulsterloo en Dauwendaele, zoals bijvoorbeeld Werner Schreuders. De maker van de winnende treffer bij Dauwendaele-Zeelandia Middelburg brengt namelijk drie keer per week een groot offer. De voetbalweek stond ook bol van de trainers die hun vertrek aankondigden. Bij Veere was het Danny Magito die zaterdag per direct de handdoek in de ring gooide. Zou het waar zijn dat een Veere-speler een andere prioriteit had dan het spelen van de tweede helft, en dat Magito (snel) bij een andere club aan de slag gaat? Verder gaat het over regelneukers, het Plan B en de nieuwe zakelijkheid van Kloetinge, de vijftiende ingestudeerde corner en de bijna behaalde doelstellingen bij Goes en de mogelijke overstap van Wout den Engelsman (Goes) naar de profs van Volendam. Wissel: ,,Ik raad hem aan in de winterstop al te gaan.” En wie kreeg het voor elkaar om al voor de wedstrijd een gele kaart te scoren?
12-12-2022 | 38 min
#10 met Dennis de Nooijer: over loodgieterswerk bij Goes en drukzetten in het Chinees

#10 met Dennis de Nooijer: over loodgieterswerk bij Goes en drukzetten in het Chinees

Seizoen 5 - Aflevering 10
Een klein oranje tintje tijdens de tiende aflevering van de PZC Voetbal Podcast. Want net na de start van het WK verschijnt Goes-trainer Dennis de Nooijer aan tafel, samen met presentator Juriën Dam en de sportjournalisten Jan Dagevos en Rudy Boogert. In een ver verleden toonde De Nooijer zich eens vier keer trefzeker in dienst van het Nederlands Elftal. Maar of dat nou veel met hem heeft gedaan… In het land waar het WK zich nu afspeelt, Qatar, ging De Nooijer eens op bezoek bij zijn zoon Jeremy. Wat was zijn indruk, en waarom hoopt hij stiekem dat zijn nu clubloze zoon weer in Nederland aan de bak gaat? Hoek kon dit weekend geen potten breken op sportief gebied, maar op bestuurlijk niveau krijgt het de nodige veren van Boogert. Ook wordt er gesproken over een aantal periodekampioenen en legt diezelfde Boogert uit waarom Clinge niet blij is met de KNVB over de uitspraak in de ‘wisselmomenten-kwestie’. Over wisselmomenten gesproken: De Nooijer verklaart waarom hij Goes zaterdag expres vier minuten met tien man liet spelen. Met de ex-prof gaan de heren verder de diepte in over Goes. De Nooijer vertelt wat hij allemaal bij de club heeft veranderd en wat er nog staat te gebeuren. Over de mindere resultaten van de laatste weken heeft De Nooijer ook deels een verklaring: ,,Tegenstanders zeggen: als je Goes laat voetballen ga je er niet van winnen.” Ten slotte gaat het ook nog even nog over de talenknobbel van zijn tweelingbroer Gérard.
21-11-2022 | 52 min