NOS Stories van Van der Tang
Volledig scherm
NOS Stories van Van der Tang © Instagram

Afgrijzen om uitspraken lokale voorzitter SGP-jongeren: 'De man is het hoofd van de vrouw’

UpdateTweede Kamerleden en diverse bekende Nederlanders reageren afkeurend op een video waarin een SGP’er zijn twijfels uitspreekt over de positie van vrouwen in de politiek. De voorzitter van SGP-jongeren Vallei & Rijn stelt dat mannen biologisch sterker zijn dan vrouwen en om die reden beter geknipt zijn voor een functie in de politiek. ,,Zoals Jezus ook het hoofd is van alle christenen, dezelfde manier is ook de man het hoofd van de vrouw”, geeft hij de kijkers op persoonlijke titel mee. De uitspraken leiden tot grote verontwaardiging. Ook het landelijke bestuur van de SGP-jongeren neemt er afstand van.

2 reacties

  • Wil Mathijssen

    2 maanden geleden
    De man is het hoofd van het gezin zij mijn vader altijd en mijn moeder was de nek . Maar het hoofd draait zoals de nek draait ( anders gezegd ,mijn moeder bepaalde en mijn vader stemde in)
  • AJM Gils

    2 maanden geleden
    Wanneer zullen we eens beginnen met het langzaamaan uitbannen van religie? Als je vandaag de dag je leven nog laat leiden door een boek van 2000 jaar oud, dan ben je toch achterlijk, in de letterlijke betekenis van het woord. En als je daarbij, door je haantjes gedrag, een bepaalde mate van aanzien hebt in je omgeving, dan wordt je nog gevaarlijk ook. Wat zou de wereld mooi kunnen zijn als mensen leren zelf na te denken