Asielzoekers bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het azc zit overvol.
Volledig scherm
Asielzoekers bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het azc zit overvol. © ANP

Broekers-Knol belooft snel 500 extra opvangplekken na bezoek aan Ter Apel: ‘Dit kan gewoon niet’

asielzoekersDe komende dagen komen er in totaal 500 opvangplekken voor asielzoekers bij. Dat zei demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol vanavond na een bezoek aan een opvangcentrum in Ter Apel. Woensdag en donderdag komen er 200 plaatsen bij in Almere, en vrijdag 300 plaatsen in Gorinchem.

 1. Fel debat over plannen Rutte IV: coalitie belooft koopkrachtreparatie, voorzitter krijgt veel kritiek
  TERUGLEZEN

  Fel debat over plannen Rutte IV: coalitie belooft koopkracht­re­pa­ra­tie, voorzitter krijgt veel kritiek

  De tegenvallende koopkracht van ouderen wil de nieuwe coalitie wel repareren. Maar verder geeft Rutte IV nog weinig toe, ondanks felle oppositiekritiek op zorgbesparingen en de Groningse gaswinning. Ondertussen krijgt Kamervoorzitter Vera Bergkamp het verwijt te passief te opereren. Lees hieronder ons liveblog terug van dag één van het debat over de regeringsverklaring.
 2. Dit jaar veel meer Gronings gas nodig om aan behoefte Duitsland te voldoen
  Update
  1

  Dit jaar veel meer Gronings gas nodig om aan behoefte Duitsland te voldoen

  Dit ‘gasjaar’ (van oktober 2021 tot en met september 2022) wordt waarschijnlijk bijna dubbel zoveel gas gewonnen uit het Groningerveld als eerst verwacht. Waar het ministerie van Economische Zaken eerst uitging van 3,9 miljard kubieke meter, komt de winning door omstandigheden uit op maximaal 7,6 miljard kuub, onder meer om te kunnen voldoen aan de enorme vraag van Duitsland. Het besluit kan rekenen op veel kritiek.