Staatssecretaris van Mijnbouw Hans Vijlbrief in zijn woonplaats Woubrugge, waar hij al twintig jaar met veel plezier woont. Hij heeft een vrouw, zoon en dochter. Zijn zoon zit ook in de politiek en is raadslid namens D66 Kaag en Braassem.
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris van Mijnbouw Hans Vijlbrief in zijn woonplaats Woubrugge, waar hij al twintig jaar met veel plezier woont. Hij heeft een vrouw, zoon en dochter. Zijn zoon zit ook in de politiek en is raadslid namens D66 Kaag en Braassem. © Frank de Roo

‘Crisismagneet’ Vijlbrief trekt zich het leed van gedupeerden erg aan: ‘Het gaat door merg en been’

Een eurocrisis, toen de Belastingdienst en nu al een half jaar een gascrisis. Woubruggenaar Hans Vijlbrief (58), staatssecretaris van Mijnbouw, schuwt de pittige thema’s niet bepaald. Hoe hou je dat vol? ,,Ik werk al mijn hele leven veel te hard, maar ben geen type dat een uur per dag aan gewichten gaat lopen rukken in de sportschool. Zonde van mijn tijd.”

  1. Kabinet zet rem op uithuisplaatsingen kinderen na wens coalitie

    Kabinet zet rem op uithuis­plaat­sin­gen kinderen na wens coalitie

    Uithuisplaatsingen van kinderen moeten voorlopig zo veel mogelijk worden voorkomen, omdat passende hulp nu vaak ontbreekt. Er zijn verschillende alternatieven, zoals vrijwillige uithuisplaatsing van een van de ouders. Binnen zes weken komt het kabinet met een aanpak die alle betrokkenen de vrijheid moet geven een andere maatregel te treffen dan een uithuisplaatsing. Een motie van de ChristenUnie - ondertekend door de drie andere coalitiepartijen VVD, D66 en CDA - is door minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) overgenomen.