Webbestellingen zijn razend populair, maar ChristenUnie pleit voor een pakketjestax.
Volledig scherm
Webbestellingen zijn razend populair, maar ChristenUnie pleit voor een pakketjestax. © ANP / Peter Hilz

Einde aan de ‘bezorggekte’: ChristenUnie wil belasting op pakjes

Er moet een belasting komen op pakketjes die mensen bestellen bij webshops, zodat het aantal ‘vervuilende ritjes’ wordt teruggedrongen en er een einde komt aan de ‘bezorggekte’. Althans, dat vindt de ChristenUnie die wil dat het kabinet dit idee gaat onderzoeken.

7 reacties

 • cees Vergouwen

  2 maanden geleden
  Eerst moeten alle winkels dicht vanwege de corona. Dan moet iedereen bestellen via een web shop. Boodschappen thuis laten bezorgen was de boodschap anderhalf jaar geleden. De corona is nog niet voorbij we worden weer ingeent tegen de volgende golf. En nu moeten we extra belasting betalen op de bezorging. Als de mensen rond moesten komen van ons salaris zouden ze niet zo dom zijn. Christen unie schaam u diep in deze tijd
 • Gerrit Smeulders

  2 maanden geleden
  Het wordt steeds zotter hier in Nederland, het is weer zo'n fut partij die iets hebben bedacht om de gewone man die toch al hard gepakt wordt te naaien. Het wordt hoog tijd dat het kabinet oprot ze hebben alleen maar ellende gebracht en nog niet een probleem opgelost. De genaratie die in de kamer zitten kunnen niets iets ddor dachtzaam regelen, maar ja het is de verwende jeugd die alles hebbven gekregen en er weinig voor hoeven doen.
 • Wim Pollaert

  2 maanden geleden
  In mijn beleving een heel slecht proefballonnetje. Dat geprobeerd wordt om het aantal busjes van koeriers te reduceren door orders samen te voegen lijkt me prima, maar een belasting op bezorging is voor mij een no go. Verder denk ik dat erg veel mensen met de auto naar de winkel rijden. Daarmee is de aankoop thuis krijgen minder efficiënt voor het milieu dan het laten bezorgen door een koerier die gelijk ook bij de buren een bestelling af kan leveren.
 • Martin Scheffers

  2 maanden geleden
  En wat met pakketjes met medische hulpmiddelen die per definitie per pakketpost moeten? Ik vind dit eerlijk gezegd een belachelijk plan!
 • Cisca Van der Goot

  2 maanden geleden
  En deze Christen Unie weet niet dat er mensen wonen in het buitengebied die niet “even de fiets kunnen pakken” want die “even de fiets pakken naar de winkel” is 25 kilometer fietsen en dan heb ik geen stadscentrum maar de dorpskern. Ga wat nuttigs verzinnen! CvdGoot