Door de stijgende gasprijzen draaien veel mensen de kachel lager.
Volledig scherm
Door de stijgende gasprijzen draaien veel mensen de kachel lager. © Jeffrey Groeneweg

Energierekening bij gemiddeld gebruik wordt maximaal 241 euro, komende maand al vergoeding

PrijsplafondEen huishouden dat een gemiddelde hoeveelheid gas en elektriciteit verbruikt, is straks zo'n 241 euro per maand kwijt. Het kabinet trekt extra geld uit om de hoge energierekening van burgers te dempen. In november en december gaat de rekening met een vast bedrag van 190 euro omlaag. Daarnaast wil het kabinet iets doen voor bedrijven die kampen met sterk gestegen energiekosten.

6 reacties

 • Otto van den Bor

  2 maanden geleden
  Voor de mensen met stadsverwarming: het prijsplafond wordt euro 47,39 per Gj. Exact gelijk aan gas (1 Gj is 31,6 m3 gas volgens het ministerie). Volgens deze berekening gaat dat dan gelde tot een verbruik van 38 Gj. Ik las dit in een artikel uit een krant in Purmerend.
 • Henk van der Burgt

  2 maanden geleden
  We krijgen als investeerders van verduurzaming 500kw erbij wat nog steeds erg weinig is als je een warmtepomp hebt. Ook voor mensen die infrarood panelen hebben met een elektrische boiler komen echt kw te kort.
 • Bas Van Den Ham

  2 maanden geleden
  En mensen die alleen stroom gebruiken zijn geholpen met die 500 kWh extra? Waarom niet gas omrekenen naar kWh en een plafond in kWh vaststellen?
 • Leo van Ballegooy

  2 maanden geleden
  Een energierekening is niet alleen het verbruik!! De kosten van vastrecht en netbeheerskosten moeten er nog wel bij worden opgetelt.
 • jp loogman

  2 maanden geleden
  Mooie maar ook anderen hebben minder zo wordt niet werken weer beloond