De Haarlemse band Chef’ Special tijdens popfestival Back To Live dat nog wel door kon gaan eerder dit jaar. De rest van de zomer zijn dergelijke festivals verboden.
Volledig scherm
De Haarlemse band Chef’ Special tijdens popfestival Back To Live dat nog wel door kon gaan eerder dit jaar. De rest van de zomer zijn dergelijke festivals verboden. © ANP

Festivals doen massaal beroep op garantiefonds

Veel organisatoren van festivals hebben al een verzoek ingediend voor een schadevergoeding nu vrijwel alle grote evenementen niet kunnen doorgaan deze zomer. Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kwamen tot nu toe 340 aanvragen binnen.

  1. Kamer wil toch onderzoek naar mogelijke rol Oranjes in zaak-Poch

    Kamer wil toch onderzoek naar mogelijke rol Oranjes in zaak-Poch

    De Tweede Kamer wil alsnog een onafhankelijk onderzoek naar de mogelijke beïnvloeding vanuit het Koninklijk Huis in de strafzaak van de Nederlands-Argentijnse oud-piloot Julio Poch. Een motie van D66, SP en PvdA die het demissionaire kabinet daartoe oproept, haalde een meerderheid. Poch zat acht jaar lang vast in Argentinië op verdenking van medewerking aan dodenvluchten in de jaren tachtig, waarbij tegenstanders van het dictatoriale regime boven zee uit vliegtuigen werden gegooid.