De Duitse bondskanselier Olaf Scholz, premier Mark Rutte en de Franse president Emmanuel Macron.
Volledig scherm
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz, premier Mark Rutte en de Franse president Emmanuel Macron. © ANP / EPA

Gasprijsplafond weer dichterbij, Nederland wil ‘pragmatische, geen ideologische benadering’

Een algeheel gasprijsplafond op al het importgas in Europa is weer een stap dichterbij, nu de steun onder lidstaten is opgelopen tot 23 à 24. België, een van de voorstanders van het eerste uur, hoopt de komende twee weken de laatste twijfelaars over de streep te trekken.

0 reacties

  1. Premier Rutte ‘echt onder de indruk’ van Britse collega Truss na ‘fantastische ontmoeting’

    Premier Rutte ‘echt onder de indruk’ van Britse collega Truss na ‘fantasti­sche ontmoeting’

    Premier Mark Rutte heeft een ‘fantastische’ ontmoeting met de nieuwe Britse premier Liz Truss gehad in Praag. ,,Ik ben echt onder de indruk’’, zei hij na afloop van de eerste top met de 44 leiders van bijna heel Europa. In de marge van die bijeenkomst spraken ze met elkaar onder meer over nauwere samenwerking op de Noordzee, over migratie en over voortzetting van hun inspanningen om Oekraïne te steunen.
  2. Nederland haalt Europees vuldoel: gasopslagen gemiddeld voor 80 procent gevuld

    Nederland haalt Europees vuldoel: gasopsla­gen gemiddeld voor 80 procent gevuld

    De Nederlandse gasopslagen zijn gemiddeld voor meer dan 80 procent gevuld, meldt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Daarmee heeft ons land het Europese vuldoel voor 1 november ruim op tijd gehaald. Landen van de Europese Unie verplichtten zichzelf hiertoe na de Russische inval in Oekraïne, om de energievoorziening veilig te stellen voor het geval dat Moskou de gastoevoer naar het Westen volledig afknijpt.