Demissionair minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid was op Prinsjesdag één van de weinige bewindspersonen die er serieus geld bij krijgt: meer dan een half miljard euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Demissionair minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid was op Prinsjesdag één van de weinige bewindspersonen die er serieus geld bij krijgt: meer dan een half miljard euro. © Frank Jansen

Grapperhaus over aanpak georganiseerde misdaad: ‘Criminelen zijn nu zo sociopaat geworden’

InterviewDe moord op Peter R. de Vries bewijst dat er nog geen grip is op de georganiseerde misdaad. Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) krijgt dus andermaal extra geld. Maar of dat gaat helpen? ,,Niemand had me bij mijn aantreden verteld dat er 17.000 agenten met pensioen zouden gaan.”

  1. CDA bepleit verbod op mobieltje in klas basis- en middelbare school
    1

    CDA bepleit verbod op mobieltje in klas basis- en middelbare school

    Mobiele telefoons moeten worden verboden in klaslokalen van basis- en middelbare scholen, vindt het CDA. Veel scholen hebben al regels om het gebruik van mobieltjes in de klas tegen te gaan, maar dat is nu een lappendeken dat leidt tot onduidelijkheid en discussies. Daarom is het beter om landelijk een wettelijke norm te stellen en het daarna aan scholen zelf over te laten hoe ze dit verbod in de praktijk invullen, meldt een CDA-woordvoerder na een bericht van RTL Nieuws.