Theo Hiddema.
Volledig scherm
Theo Hiddema. © ANP

Hiddema: Bevrijdingsdagposter van FVD ‘niet smaakvol en heel stom’

De door velen gewraakte bevrijdingsdagposter van Forum voor Democratie is niet goed gevallen bij Theo Hiddema, die sinds kort in de Eerste Kamer zit voor de partij. Op radiozender BNR zei Hiddema dat hij de poster ‘niet smaakvol’ vindt en ook ‘stom, heel stom’.

 1. Cidi onthutst: ‘Nationaal Comité moet aangifte tegen FvD doen voor misbruik logo’
  Play
  Video

  Cidi onthutst: ‘Nationaal Comité moet aangifte tegen FvD doen voor misbruik logo’

  In politiek Den Haag is verontwaardigd gereageerd op een poster over Bevrijdingsdag die Forum voor Democratie verspreidt op sociale media. Op die poster staat: ‘Op 5 mei herdenken we 75 jaar vrijheid‘ en de jaartallen 1945-2020. Bij het laatste jaartal staat een overlijdenskruisje. Verder staan er als ondertekenaars op de poster onder meer Forum voor Democratie en organisaties als Viruswaarheid en Nederland in Verzet. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wil er weinig woorden aan vuilmaken. ,,Dit is echt zeer ongepast.”
 2. Echte Navalny-medewerker tegen Tweede Kamer: Er waren 12 succesvolle gesprekken met nep-Volkov

  Echte Navalny-medewerker tegen Tweede Kamer: Er waren 12 succesvol­le gesprekken met nep-Volk­ov

  Het gesprek dat Kamerleden in april hadden met een Rus die zich uitgaf voor een medewerker van Poetin-criticus Aleksej Navalny, stond niet op zichzelf. De échte medewerker, Leonid Volkov zegt dat de Russische grappenmaker er twaalf keer in is geslaagd om in gesprek te gaan met verschillende organisaties wereldwijd. Ook de Tweede Kamer nodigde de Volkov-imitator uit voor een gedachtewisseling. ,,Dat betekent dat er honderden pogingen zijn geweest.”