Klanten in een cafe in het centrum van Groningen. Verschillende horecaondernemers openden vorig weekend hun deuren, uit protest tegen de lockdown.
Volledig scherm
Klanten in een cafe in het centrum van Groningen. Verschillende horecaondernemers openden vorig weekend hun deuren, uit protest tegen de lockdown. © ANP

Horeca en cultuur moeten niet te vroeg juichen, open tot 20.00 uur onder ‘veel en zware voorwaarden’

Alles in de samenleving - ook de horeca en de cultuursector- open tot 20.00 uur ‘s avonds. Het zou kunnen, adviseren de deskundigen van het OMT aan het kabinet. Maar, waarschuwen ingewijden wel, dat gaat dan wel gepaard met ‘veel en zware voorwaarden'. 

8 reacties

 • ad smeekens

  4 maanden geleden
  Mijn vraag is of we de heer van Dissel niet met vervroegd pensioen kunnen sturen. Hij is al twee jaar onze "baas", die een nogal pessimistische visie heeft.
 • Anoniem

  4 maanden geleden
  Laten we de horeca ondernemers uitnodigen om hun waar -en gezelligheid te brengen naar de groente afdeling van de plaatselijke supermarkt. Daar mag je namelijk met zn tienen naast elkaar knijpen in dezelfde komkommer. Hoe geweldig zou het zijn als we dat kunnen doen onder de gezelligheid van een drankje en hapje! Niks tot 20.00 uur of 22.00 uur open. Hele dagen afspreken bij de Super. Hangend over de sinaasappels de slappe lach krijgen (uiteraard muziekje erbij). IK ZEG DOEN! CvdGoot
 • Ron Elleman

  4 maanden geleden
  Waarom in landen om Nederland heen veel meer vrijheden en net zoveel besmettingen!? OMT en RIVM , doe die oogkleppen eens af..!!
 • AGCM Sparidaens

  4 maanden geleden
  Schandalig om nog interessant te gaan doen door dat omt. Heel Europa heeft alles open behalve Nederland. Gewoon alles open tot minimaal 22 uur. Dat kabinet moet zich kapot schamen dat ze zo naar de pijpen van dat zwaar overschatte omt dansen. Ondertussen gaan bedrijven economisch en mensen mentaal kapot. Omt : jullie few minutes of fame are over!!!
 • Roosen

  4 maanden geleden
  Versoepelen met CTB = niet versoepelen! In mijn actieve herinnering is er kortgeleden een rapport uitgebracht, waaruit blijkt dat 3G (CTB) niet erg effectief is.
 1. LIVE | GGD’s sluiten testlocaties vanwege storm Corrie, nieuw dagrecord met 75.199 positieve tests
  CORONAVIRUS

  LIVE | GGD’s sluiten testloca­ties vanwege storm Corrie, nieuw dagrecord met 75.199 positieve tests

  Het RIVM meldde zondag 75.199 nieuwe besmettingen over de afgelopen 24 uur. Dat is een nieuw dagrecord sinds de coronapandemie begon. Het aantal nieuwe coronagevallen loopt sneller op dan de systemen kunnen registreren. En test- en vaccinatielocaties in Vlissingen, Rotterdam, Purmerend en Zaandam zijn uit voorzorg gesloten vanwege de verwachte storm Corrie.Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.