Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (D66).
Volledig scherm
Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (D66). © ANP

Is Nederland klaar voor een nieuwe coronagolf? ‘Ventilatie is van groot belang, RIVM was koppige ezel’

MET VIDEOHet kabinet houdt sterk rekening met een nieuwe opleving van het coronavirus in het najaar. Maar is Nederland daar wel klaar voor? Experts en partijen in het parlement zijn kritisch. ,,Een lockdown is niet ver weg, vrees ik.’’

8 reacties

 • P Vlemmix

  1 maand geleden
  Eerlijk gezegd moet ik er niet aan denken! Dat komt alles weer terug, en al de moeilijkheden waar kinderen mee kampen! Maar misschien, en daar komt het op neer, we zullen het moeten accepteren zoals het is!
 • M.C.H.C. Bosma- Verkuijlen

  1 maand geleden
  Goedemiddag, Dit kan toch niet als een verrassing uit de lucht komen vallen! Toen de Tweede Kamer moest stemmen over salarisverhoging voor mensen in de zorg, renden onze volksvertegenwoordigers de zaal uit! Van applaus kun je nu eenmaal geen boodschappen doen, huur of hypotheeklasten betalen en ook bij energiebedrijven kun je er niet mee terecht. De publieke zorg is vergelijkbaar met een onbewoonbaar verklaarde woning.
 • I. Pouwels

  1 maand geleden
  Nog meer bezuinigen op de zorg! Giro 555 kan vast bijspringen hierin te investeren ipv in te laten krimpen.
 • Kees van Hoof

  1 maand geleden
  We moeten in NL eens van die ingewikkelde bureaucratie af. Die werkt overal tegen ons zowel in de zorg, onderwijs en noem maar op. En wat levert al dat papierwerk op, behalve een enorme rompslomp en personeel dat afhaakt juist vanwege dat papierwerk.
 • Ronald van Berkom

  1 maand geleden
  In het Bernhoven ziekenhuis in Uden waar corona keihard toesloeg in 2020 worden nu 100 medewerkers ontslagen vanwege bezuinigingen. Dat is het beleid in Nederland ziekenhuizen zijn bedrijven die winst moeten maken.