Kabinet legt het uitgaansleven aan banden: ‘We moeten de besmettingen afremmen’

VideoHet kabinet trapt op de rem: om het coronavirus terug te dringen gaat het uitgaansleven weer flink aan banden. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte zojuist bekend gemaakt. Hij vindt niet dat het kabinet drie weken geleden te snel heeft versoepeld: ,,De toename van het aantal besmettingen gaat sneller dan we hadden ingeschat.”

4 reacties

 • Marijke Burgmans

  2 maanden geleden
  Ik vind dat de jongeren het nu verdienen om hun vrijheid eindelijk te vieren. De jongeren die nog niet zijn ingeent lopen daarmee het risico besmet te raken maar dat risico nemen zij graag. Zolang ze maar uit kunnen. Als de consequentie is dat wij ouderen dan niet naar het buitenland op vakantie kunnen, dan laat ik de vakantie graag voorbij gaan. De jongeren hebben het dubbel en dwars verdiend.
 • Danielle van Dijk

  2 maanden geleden
  Loek Bressers Ik denk dat u het mis heeft. Dit is de omgekeerde wereld! De oudjes worden ziek en sterven van Covid-19. Jongeren zelden. Ze hebben al anderhalf jaar opgeofferd voor ''de oudjes''! En de jeugd die ik ken, laat zich allemaal vaccineren. Het was misschien logischer geweest na de hoogbejaarden en risico-patiënten éérst de jongeren te vaccineren. Dat was beter geweest. Ik vind dat de oudjes die roepen dat de jeugd het niet slecht heeft niet met beide benen op de grond staan.
 • eric ouwerkerk

  2 maanden geleden
  Het is een beleid van een stelletje onbenullen met in een keer alles vrij te geven , waar zit het verstand van dit kabinet ?
 • Loek Bressers

  2 maanden geleden
  Doordat de jeugd en andere geloven geen corona vaccin willen is de helft van Nederland verplicht om thuis vacante te vieren en gaan direct de deuren voor de oudjes weer op slot én dat alleen door je stoer te voelen en je niet aan te passen. Dan zegt men ‘O de jeugd heeft het zo slecht’ wat denk je van de ouderen hebben die het goed achter hun ramen.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.