Ouderen vanaf 60 jaar worden gevaccineerd tegen het coronavirus, door verpleegkundigen in huisartsenpraktijk Wijngaardenlaan.
Volledig scherm
Ouderen vanaf 60 jaar worden gevaccineerd tegen het coronavirus, door verpleegkundigen in huisartsenpraktijk Wijngaardenlaan. © ANP

Kwetsbare 60-minners toch eerder aan de beurt voor prik

Ongeveer een miljoen mensen tussen de 18 en 60 jaar met een medisch risico krijgen toch versneld voorrang bij de vaccinaties. Niet tegelijkertijd met, maar vóór de gezonde vijftigers. Ze worden straks bij de GGD gevaccineerd om tempo te maken, in plaats van bij de huisarts zoals was gepland. Dat heeft minister Hugo de Jonge vanavond bekend gemaakt tijdens de persconferentie.

 1. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD, Comité 4 en 5 mei ‘kan kort geding beginnen’
  video

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD, Comité 4 en 5 mei ‘kan kort geding beginnen’

  De vergelijking die Forum voor Democratie deze week trok tussen de Tweede Wereldoorlog en de coronamaatregelen was onnodig en onverstandig. Dat vindt FVD-Kamerlid Wybren van Haga. Hij zei dat donderdag in een debat over de inzet van coronatesten om delen van de samenleving weer eerder te kunnen openen. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei kan via een kort geding eisen dat de partij het gebruik van het beeldelement onmiddellijk staakt, zegt een beeldmerkdeskundige tegen deze site.
 1. Brabanders tanken massaal in België: 'Het scheelt 15 tot 20 cent per liter'
  Play

  Brabanders tanken massaal in België: 'Het scheelt 15 tot 20 cent per liter'

 2. Bierbrouwen in Brabant: 'Het is heel mooi om hier een bierbrouwerij te hebben'
  Play

  Bierbrou­wen in Brabant: 'Het is heel mooi om hier een bierbrouwe­rij te hebben'