Vandaag stuurt Rob Jetten ook een voorstel naar de Tweede Kamer om de verplichte ‘beraadtermijn’ van vijf dagen bij abortus te schrappen.
Volledig scherm
Vandaag stuurt Rob Jetten ook een voorstel naar de Tweede Kamer om de verplichte ‘beraadtermijn’ van vijf dagen bij abortus te schrappen. © ANP

Meerderheid Kamer wil af van ‘denkpauze’ voor abortus: ‘We moeten de onnodige betutteling beëindigen’

Al sinds de jaren 80 klinkt er kritiek op de verplichte ‘denkpauze’ voor een abortus. Een meerderheid van de Kamer wil af van de vijfdaagse ‘beraadtermijn’, D66 dient vandaag een initiatiefwet in.

 1. Afgrijzen om uitspraken lokale voorzitter SGP-jongeren: 'De man is het hoofd van de vrouw’
  Update

  Afgrijzen om uitspraken lokale voorzitter SGP-jongeren: 'De man is het hoofd van de vrouw’

  Tweede Kamerleden en diverse bekende Nederlanders reageren afkeurend op een video waarin een SGP’er zijn twijfels uitspreekt over de positie van vrouwen in de politiek. De voorzitter van SGP-jongeren Vallei & Rijn stelt dat mannen biologisch sterker zijn dan vrouwen en om die reden beter geknipt zijn voor een functie in de politiek. ,,Zoals Jezus ook het hoofd is van alle christenen, dezelfde manier is ook de man het hoofd van de vrouw”, geeft hij de kijkers op persoonlijke titel mee. De uitspraken leiden tot grote verontwaardiging. Ook het landelijke bestuur van de SGP-jongeren neemt er afstand van.
 1. Zondag wordt een zomerse dag: tot wel 27 graden
  Play

  Zondag wordt een zomerse dag: tot wel 27 graden

 2. Malinese vrouw in Marokko bevallen van negen gezonde baby’s
  Play

  Malinese vrouw in Marokko bevallen van negen gezonde baby’s